perjantai 20. toukokuuta 2011

Keittoa vuohenjuuston ystäville



Jostain syystä alkoi tehdä mieli vuohenjuustoa, kun selailin Eisenmanin sisarusten keittokirjaa, jota mainostin jo aikaisemmin. Silmiini nimittäin sattui osumaan kesäkurpitsakeitto vuohenjuuston kera. En voi kyllä kylliksi kehua tämän keiton makua ja kuvakaan ei valitettavasti anna tarpeeksi oikeutta, kun en malttanut keskittyä kuvaamiseen kovassa nälkätilassa. Resepti on muuten suoraan kirjasta, mutta tuoreen timjamin tilalla käytin 1,5 tl kuivattua timjamia, sillä lähisupermarketti ei valitettavasti tarjonnut tuoretta versiota. Keitto on samasta syystä myös koristeltu basilikalla.

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Lähiaikoina saattaa olla tulossa myös toinen vuohenjuustoa sisältävä ohje, mikäli kokeiluni tuottavat tulosta...;)


KESÄKURPITSAKEITTO VUOHENJUUSTON KANSSA (4-6 annosta)

1 sipuli
1 valkosipulikynsi
2 rkl oliiviöljyä
1 kg kesäkurpitsaa
4 perunaa
1 tl tuoretta timjamia hakattuna
1 litra kasvislientä
1 dl crème fraîchea
200 g vuohenjuustoa (chèvre)
suolaa
pippuria
tuoretta timjamia


Kuori ja pilko sipulit. Kuullota kattilassa oliiviöljytilkassa muutaman minuutin ajan.

Pese ja pilko kesäkurpista ja kuullota noin 10 minuutin ajan kattilassa sipulien kanssa. Sekoita silloin tällöin.

Kuori ja pilko perunat. Laita ne timjamin kanssa kattilaan. Kaada kasvisliemi sekaan (laitoin 1 litran kiehuvaa vettä ja 2 kasvisliemikuutiota). Anna kiehua matalalla lämmöllä noin 10 minuutin ajan tai kunnes perunat ovat pehmeitä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon crème fraîche ja murusta myös chévre joukkoon (säästä osa koristeeksi). Lämmitä keittoa matalalla lämmöllä sekoittaen, kunnes osa juustosta on sulanut. Keittoon saa jäädä juustosattumia jäljelle. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Murusta keitän päälle hieman juustoa ja laita timjaminoksa koristeeksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti