lauantai 28. toukokuuta 2011

Fetaisat pinaattiletut




Pinaattiletut (tai lätyt niin kuin mieluummin niitä kutsun) ovat yksi niistä harvoista einesruuista, jotka kelpuutan joskus laiskuuden iskiessä ja paremman puutteessa. Tällä kertaa päätin kuitenkin tehdä lättyni itse, koska kaapissa sattui olemaan vielä tuoretta pinaattia. Lisämakua lättyihin tuli fetajuustosta, jota murustelin taikinan joukkoon. Valitettavasti en tarkkaan laskenut lättyjen määrää, mutta niitä taisi tästä taikinasta tulla noin 40 kappaletta.

Pinaattihan sisältää paljon nitraattia, mutta laiskuuttani päädyin tällä kertaa olemaan ryöppäämättä pinaattia, koska sitä ei tule tuoreena syötyä kovinkaan paljon. Lisäksi kasvisten nitraattien haittavaikutuksista on niin paljon ristiriitaista tietoa saatavilla ja nitraattipitoisuudet vaihtelevat myös huomattavasti, joten en nyt tällä kertaa jaksanut huolestua. Jos kuitenkin haluat ryöpätä pinaattisi, keitä niitä runsaassa vedessä noin 2-3 minuuttia, huuhtele siivilässä kylmällä vedellä ja hienonna.

Lätythän voi toki tehdä myös pakastepinaatista, joka on heti käyttövalmista, mutta itse pidän enemmän tuoreen pinaatin mausta.


FETA-PINAATTILETUT (noin 40 kpl)

5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
vastajauhettua mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
1 tl kuivattua basilikaa
1 kananmuna
150 g tuoretta silputtua pinaattia
100 g murustettua fetajuustoa

Paistamiseen
voita
öljyä

Kaada maito kulhoon ja lisää jauhot hiljalleen joukkoon koko ajan vatkaten, että taikinasta tulee tasaista. Lisää mausteet ja vatkaa kananmuna joukkoon. Anna taikinan turvota 15-30 minuuttia.

Pese pinaatti huolellisesti, silppua se hienoksi ja sekoita taikinan joukkoon. Murustele fetajuusto taikinaan.

Paista letut lettupannulla voissa ja öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

Tarjoa lämpiminä esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa. Koristele letut murustetulla fetajuustolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti