tiistai 19. huhtikuuta 2011

Keittokirjavinkki Ruotsin-maaltaAjattelin jakaa blogissani myös silloin tällöin vinkkejä hyvistä keittokirjoista, ja tässä tulee ensimmäinen:

Sain työkaveriltani vinkin ruotsalaisten Eisenmanin sisarusten keittokirjoihin, kun joskus alkuvuodesta vein töihin Death by chocolate -kakkua, jonka reseptiin kyseinen työkaverini oli törmännyt samaisten sisarusten palkitussa kirjassa Två systrars söta. Aloin heti tietysti tutkia asiaa, ja cdon.comissa sattui olemaan postimaksuvapaat viikot, joten tilasin sieltä kuvassa näkyvän kirjan sekä kesäherkkuja sisältävän kirjan Sommarens söta.

Ihastuin heti molempien kirjojen visuaaliseen ilmeeseen ja reseptien selkeyteen. Kyseinen Soppor, bröd och röror -kirja sisältää 30 keittoreseptiä, 30 leipäohjetta sekä ohjeen 40 erilaiselle tahnalle. Kirjassa myös vinkataan aina, mitä leipää  ja tahnaa kannattaa tarjota minkäkin kirjan keiton kanssa, mutta ohjeet toimivat loistavasti myös yksinään. Miltä kuulostaisi esimerkiksi latva-artisokkakeitto mascarponen ja hasselpähkinöiden kanssa kera ciabattan ja karamellisoidun punasipulin ja pinjansiementen kera. Nam! Myös aikaisemmin julkaisemani hummuksen ohje on kyseisen kirjan satoa, ja parhaat pitaleivät olen tehnyt myös tämän kirjan ohjeella. Tästä kirjasta napattuja reseptejä esiintyy siis tässä blogissa varmasti jatkossakin.

Seuraavaksi hankinnassa on ehdottomasti Två systrars söta sekä Vinterns söta. Toivottavasti joku myös hoksaisi joskus suomennella nämä loistavat kirjat, mutta toistaiseksi pitää siis vielä pärjätä ruotsikielisillä versioilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti