tiistai 24. toukokuuta 2011

Lisää herkkuja vuohenjuustosta


Meillä on tapana erään ystäväni kanssa viettää silloin tällöin iltoja, jolloin katsomme DVD:ltä Aliasta ja samalla tietysti myös herkuttelemme hieman. Toinen meistä tekee aina makeaa ja toinen suolaista tarjottavaa, ja tällä kertaa oli minun vuoroni viedä suolaista syötävää. Samaisen ystäväni kanssa olin reilu vuosi sitten Pariisissa, jossa söimme eräässä muuten melko kehnossa ravintolassa oikein maukasta vuohenjuusto-pinaattipiirakkaa. Pakkohan sitten jotain vastaavanlaista oli lähteä toteuttamaan. Hieman nettiä selattuani yhdistin parin ohjeen parhaat puolet (omasta mielestäni) ja lopputuloksena on alla oleva resepti. Piirakka taisi maistua, koska söimme sen kokonaan kaksin, vaikka meillä oli vielä herkullista vadelma-raparperipiirakkaakin (jota myöskin jäi vain hyvin pieni pala). Ehkä ihan terveellistä siis, että emme pidä näitä iltoja kovin usein...

Nyt lähden pariksi päiväksi reissuun, joten seuraavaa päivitystä on todennäköisesti luvassa viikonloppuna.


VUOHENJUUSTO-PINAATTIPIIRAKKA
Taikina
125 g voita
125 g maitorahkaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
Täyte
2 pientä sipulia
1 purjo
100 g tuoretta baby-pinaattia
1,5 dl tuoretta basilikaa
200 g vuohenjuustoa
3 kananmmunaa
1 dl ruokakermaa
125 g maitorahkaa
1 dl Emmental-raastetta

Paistaminen: esipaisto 200 astetta 10 minuuttia, piirakka 200 astetta, 30 minuuttia

Sekoita nyppien taikinaksi pehmeä voi, maitorahkat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi, ettei voi ehdi sulaa. Kääri taikina kelmuun, ja anna olla jääkaapissa, kunnes täyte on valmis. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Pilko sipulit ja purjo hienoksi. Hienonna myös pinaattia hieman. Kuumenna öljyä kattilassa ja kuullota siinä sipuli ja purjo sekä pinaatinlehdet, kunnes pinaatti alkaa hieman nahistua. Nosta jäähtymään ja sekoita joukkoon kevyesti hienonnetut basilikanlehdet.

Vuoraa leivinpaperilla yksi noin 24 cm:n irtokakkupohjavuoka tai korkeareunainen piirakkavuoka. Kauli taikina runsaan jauhomäärän avulla levyksi ja painele huolellisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Peitä taikina vielä leivinpaperilla ja laita painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä (tai jotain muuta, joka ei pala uunissa -itse käytin lusikoita), ettei taikina pääse valumaan reunoilta alas esipaiston aikana. Esipaista 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Murustele pohjan päälle puolet vuohenjuustosta ja levitä päälle puolet pinaattiseoksesta. Toista. Sekoita kulhossa rahka, kananmunat ja juustoraaste ja kaada piirakan päälle.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on hieman ruskea ja täyte näyttää hyytyneeltä.

Tarjoile hieman jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti