maanantai 16. toukokuuta 2011

Pastalle kaveria lihapullista ja tomaattikastikkeesta


Tämä resepti on pysynyt suurena suosikkinani siitä lähtien, kun tätä ensimmäisen kerran testasin, ja olen levittänyt tätä ilosanomaa muillekin. Maistajatkin ovat antaneet suuria kehuja. Täytyy mainita, että parempi puolisko erityisesti soitti kesken päivän, koska halusi kertoa, kuinka hyvältä tämä ruoka maistui;) Siskoni myös kehui reseptiä, koska ruoka onnistui aivan mahtavasti, vaikka pieni huomionkipeä lapsi roikkui toisessa puntissa. Kehotan siis kokeilemaan. 

Tässä reseptissähän ei mitään kovin erikoisia aineita ole, mutta sen onkin ehkä sen vahvuus. Kastike on aivan todella maukasta, mikä on varmastikin sen ansiota, että kastiketta haudutetaan liedellä lihapullien paistamisen ajan, minkä jälkeen lihapullat lisätään vielä kastikkeen joukkoon. Lihapullista tihkunut rasva tms. antaa vielä viimeisen silauksen maulle. Vaikka itse en ole mikään sika-naudan ystävä, niin suosittelen kuitenkin sen käyttämistä tässä reseptissä. Naudan paistilihasta ei vain tule yhtä maukasta tällä reseptillä. Ilmeisesti mitä enemmän rasvaa, niin sen parempi (kuinka yllättävää).

Reseptin olen alunperin löytänyt Maku-lehdestä, ja olen noudattanut sitä pienin muutoksin. Tässä siis oma versioni:


LIHAPULLAT TOMAATTIKASTIKKEESSA (4-6 annosta)

Lihapullat
1 iso viipale paahtoleipää
2 dl maitoa (tai vettä)
öljyä
1 sipuli hienonnettuna
4 hienonnettua valkosipulinkynttä
2 kananmunaa (voi tehdä ilmankin)
100 g vastaraastettua parmesaani
1 tl muskottipähkinää
1 rkl oreganoa
1 rkl basilikaa
1,5 tl suolaa
mustapippuria
750 g jauhelihaa (mieluiten sika-nautaa)

Paistaminen: 200 astetta, 25-35 minuuttia

Kastike
öljyä
1 sipuli hienonnettuna
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
800 g tomaattimurskaa (Mutti)
n. 2 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota

Lisäksi
keitettyä pastaa


Murenna leipä kulhoon ja kaada maito joukkoon. Sekoita ja anna seistä muutamia minuutteja. Kuumenna öljy pannulla, ja kuullota siinä sipuli ja valkosipulit. Lisää ne kulhoon muiden lihapulla-ainesten kanssa ja sekoita tasaiseksi.

Muotoile taikinasta tasakokoisia pullia ja nosta uunipellille. Paista 200 asteessa 25-35 minuuttia.

Valmista lihapullien paistamisen aikana tomaattikastike. Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa ja kuullota siinä sipulit. Lisää pannulle tomaattimurska ja tölkkien huuhteluvesi (n. 2 dl). Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Lisää kastikkeeseen valmiit lihapullat ja anna kiehua joitain minuutteja miedolla lämmöllä, kunnes pasta on valmista. Tarkista kastikkeen maku. Tarjoa pastan ja parmesaanin kanssa.

Huom! Kastiketta ei kannata maustaa liikaa ennen lihapullien lisäämistä, koska ne maustavat kastiketta vielä huomattavasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti