keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Talvista keittoa keväiseen päivään

 

Ei yhtään vuodenaikaan sopiva päivitys, mutta eräänä päivänä teki valtavasti mieli punajuurisosekeittoa, joten sitähän oli tehtävä. Tämän kyseisen keiton nautin kuvassa näkyvien valkosipuliruissipsien kanssa.

 Sosekeittoja on ihanan helppo ja nopea tehdä, ja kunhan hallitsee yksinkertaisen perusreseptin (kuten tämän) niin keittoa voi tehdä melkein mistä kasviksista tahansa, mitä nyt kaapista vain sattuu löytymään. Keittoa voi myös aina tuunata korvaamalla ruokakerma esim. maustetulla tuorejuustolla tai sulatejuustolla.


PUNAJUURIKEITTO

öljyä
n. 1 kg punajuuria
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1,5 dl ruokakermaa
suolaa
oreganoa tai muuta yrttiä


Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja kuullota siinä pilkotut punajuuret, sipuli ja valkosipulit. Lisää vettä, niin että kasvikset peittyvät juuri ja juuri. Lisää kasvisliemikuutio ja keitä, kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Soseuta keitto. Lisää ruokakerma ja kiehauta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita oman maun mukaan.

2 kommenttia:

  1. wautsi nam!!varmaan hyvää ;)
    ihanaa perjantaita!

    VastaaPoista
  2. Kyllä oli oikein hyvää keittoa:)

    VastaaPoista