sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Pihvileipä Lintsin tapaan



Päästiinpäs taas viime viikolla vauhtiin perjantai-iltapalamme kanssa, koska tällä kertaa jaksoin jopa tehdä jotain muuta kuin paistaa uunista pakastealtaan karjalanpiirakoita ja tehdä munavoita. Aikaisemmin päivällä oli puhetta Tuulensuuhun menemisestä, mutta kun itselläni ei ollut virtaa, niin päätin että Tuulensuu saa tulla sitten meidän luoksemme. Tällä kertaa siis pihvileipänä, jota ainakin puoliskoni kaverit hehkuttavat aina silloin tällöin. Itsekin olen kyseistä leipää syönyt ainakin kaksi kertaa ja päällimmäisenä muistikuvana leivästä oli pihvi, salaatti ja kastike. Kastikkeen makumaailmasta ei ollut mitään muistikuvaa, joten sovelsin leipään sinappikastikkeen, joka sopikin siihen oikein erinomaisesti. Muutenkin tuli hieman sovellettua. Tuulensuussa meillä on muuten ollut tapana ottaa maalaislohkoperunat aina pihvileivän seuraksi, ja niiden virkaa sai tällä kertaa toimittaa Rainbow'n pakastelohkoperunat, joissa oli juustokuorrutus. Kaikkeen ei sentään siis energia ja nälänsietokyky riittänyt perjantaina.


PIHVILEIPÄ (2 nälkäiselle)

4 siivua vaaleahkoa leipää
oliiviöljyä
1 sipuli
2 tomaattia
rapeaa salaattia
2 pihviä (meillä yht. 280 g suomalaista ulkofilettä)
suolaa
pippuria

Sinappikastike leivälle
1 purkki (150 g) crème fraîchea
n. 2 rkl Dijonin sinappia
n. 2 tl suolaa
mustapippuria



Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja nosta pihvit huoneenlämpöön.

Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin. Maistele koko ajan, jotta saat kastikkeeseen omaan makuusi sopivan määrän sinappia ja suolaa. Anna maustua jääkaapissa.

Pese tomaatit ja salaatit. Pilko tomaatit siivuiksi. Pilko sipulit ja kuullota paistinpannulla tilkassa öljyä muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä

Leikkaa leivästä neljä sopivankokoista siivua. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja paista 200-asteisen uunin ylätasossa muutaman minuutin ajan, kunnes leipä ottaa hieman väriä ja rapeutuu.

Levitä leipien päälle runsaasti kastiketta, kuullotetut sipulit, salaatinlehdet ja tomaattisiivut. Laita leivät odottamaan tarjoilulautasille.

Paista pihvit paistinpannulla molemmin puolin sopivan kypsiksi. Suolaa ja pippuroi reiluista. Leikkaa pihvit siivuiksi ja asettele leipien päälle. 

Tarjoile heti, jotta liha olisi edes hieman lämmintä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti