Tämä resepti on jostain syystä näköjään hautautunut arkiston pohjalle, ja kuvassa esiintyvästä valoilmiöstäkin päätellen kuva on otettu jo joskus kesällä. Minun on ollut tarkoitus julkaista tämä ohje jo pidemmän aikaa, koska tämä on yksi arkiruokasuosikeistani, mutta edellisen kerran kuvat katosivat muistikortilta ja nyt uudempi yritys on sitten vain unohtunut. Esikuva tälle lasagnelle on löytynyt jostain Pirkka- tai Yhteishyvä-lehtisestä, mutta tyypillisesti tuunamalla tästä on tullut entistäkin parempaa.
PESTO-BROILERILASAGNE (4-6 annosta)
öljyä
1 sipuli
n. 500-700 g broilerinfilettä
1 prk tomaattipyrettä
0,5 sitruunan mehu
4-5 tomaattia
lasagnelevyjä
suolaa
mustapippuria
Pestokastike
3 rkl voita
0,75 dl vehnäjauhoja
1 prk punaista pestoa (190 g)
8 dl maitoa
1 prk aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
vastajauhettua mustapippuria
Herkkuversioon päälle
2 pallomozzarellaa siivutettuna
Paistaminen: 200 astetta, noin 45 minuuttia
Pilko sipulit. Suikaloi broilerinfileet tasakokoisiksi siivuiksi, mikäli ostit kokonaisia fileitä.
Siivuta tomaatit ohuiksi.
Kuumenna öljy pannulla ja paista sipulit ja broilerisuikaleet. Lisää pannulle 1 purkki tomaattipyrettä ja puolikkaan sitruunan mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä sivuun odottamaan.
Valmista kastike. Sulata voi kattilassa ja lisää siihen jauhot. Älä ruskista! Lisää maito joukkoon aluksi vähitellen vispilällä tasaiseksi sekoittaen. Kuumenna välillä sekoittaen, kunnes kastike alkaa sakeutua. Lisää joukkoon tuorejuusto ja pesto sekä mustapippuri. Sekoita kunnes tuorejuusto on sulanut kastikkeeseen. Nosta pois liedeltä.
Öljyä lasagnevuoan pohja. Nosta pohjalle pari kauhallista pestokastiketta ja muutamia tomaatinsiivuja. Laita päälle lasagnelevyjä. Lisää seuraavaksi taas kastiketta, tomaatinsiivuja sekä broileritäytettä. Jatka samanlaisten kerrosten kasaamista, mutta säästä lasagnen päälle pestokastiketta. Laita päällimmäiseksi lasagnelevyjä, pestokastiketta sekä loput tomaatinsiivuista. Mikäli haluat, laita päälle vielä mozzarellasiivuja.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä hieman ennen tarjoilua.
Mielenkiintoinen lasagne resepti! En koskaan syönyt pestoa tai broilerilasagnea, pitää kokeilla :)
VastaaPoistaSuosittelen kyllä kokeilemaan:)
Poista