keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Evässalaattia jääkaapin kätköistä



Aurinkoisen kevätpäivän kunniaksi on mielestäni mukava nauttia raikasta salaattia. Tämä salaatti erilaisin muunnelmin on yksi suosikeistani -ainoastaan kana, leipäjuusto ja viinirypäleet pysyvät ja muut ainekset vaihtuvat mielen mukaan.
Jos on grilli jo käytössä, niin kana kannattaa ehdottomasti kypsentää siellä. Suosin aina maustamatonta lihaa, ja tällä kertaa marinoin fileitä muutaman tunnin ajan oliiviöljyssä, jonka sekaan laitoin hunajaa, 2 valkosipulinkynttä, hieman sitruunamehua sekä suolaa ja pippuria.

Tämä salaatti sopii hyvin esimerkiksi keväisellä piknikillä nautittavaksi:)

KANA-LEIPÄJUUSTOSALAATTI (1-2:lle)

1 ruukku vihersalaattia
rucolaa
200 g leipäjuustoa
2-4 broilerinfilettä (esim. ohutleikkeitä)
10 cm pala kurkkua
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
1/2 rasiaa viinirypäleitä

Marinoi kanaa halutessasi muutama tunti oliiviöljyssä, hunajassa, sitruunamehussa valkosipulissa, suolassa ja pippurissa. Kuivaa kanat ja paista kypsiksi pannulla. Anna jäähtyä.

Pilko muut ainekset sopiviksi paloiksi ja sekoita keskenään. Laita päälle kanafileet. Tarjoa lisänä esimerkiksi oliiviöljyä ja balsamicoa.




(P.S. Viime päivinä blogger ei ole suostunut toimimaan ihan jouhevasti, joten päivitykset ovat jääneet. Todennäköisesti tämä päivitys ei myöskään ulkoasultaan vastaa toivottua, koska joitain häiriöitä taitaa vieläkin esiintyä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti