torstai 19. toukokuuta 2011

Pientä viljaista välipalaa



Olen jo pitkän aikaa keittänyt aamupuuroni Nallen neljän viljan hiutaleista, mutta nyt kun ostin itselleni uutuutena Myllyn Paras -neljän viljan hiutaleita, huomasin paketin kyljessä houkuttelevalta kuulostavan myslipatukkaohjeen. En ole mikään myslipatukoiden suurin ihailija, mutta kun ainekset suurimmaksi osaksi sattuivat löytymään kotoa, niin päätin antaa kotitekoisille myslipatukoille mahdollisuuden (resepti on siis muokattu sen mukaan, mitä omasta keittiönkaapista sattui löytymään). Näissä on tietysti plussana kaupan patukoihin verrattuna, että saa aivan itse valita, mitä niihin tulee. Näistä tuli kyllä oikein hyviä ja mukavan mehukkaita kaupan pahvisiin kuiviin korppuihin verrattuna. Ehkä tosin hieman liian makeita omaan makuuni, mikä taitaa kyllä johtua ylimääräisestä sokerista reseptin tulkkausvirheen takia eikä niinkään itse reseptistä...


KOTITEKOISET MYSLIPATUKAT (n. 12 kpl)

1,5 dl omenamehua (tai appelsiini)
1,5 dl siirappia
1-2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa

6 dl neljän viljan hiutaleita
1 dl jauhettuja maapähkinöitä
1 dl kuivattuja hedelmiä
1 dl rusinoita
1 dl auringonkukansiemeniä

Paistaminen: 200 astetta, 10 minuuttia

Keitä kattilassa mehu, siirappi ja mausteet kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kuivat aineet joukkoon. Sekoita paksuksi taikinaksi. Muotoile taikinasta vedellä kostutetuin käsin 12 patukkaa ja paina tiiviiksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti