perjantai 6. toukokuuta 2011

Nopeaa iltapalaa



Työviikon, siivouksen ja urheilun päälle halusin herkutella jollain helpolla ja nopealla iltapalalla. Päädyinkin luottamaan tomaatin, mozzarellan, basilikan ja vihreän peston lyömättömään yhdistelmään. Mielestäni mozzarella on hieman mautonta "raakana", mutta rakastan sitä yli kaiken paistettuna.

Koska olo oli hyvin laiska, ostin pestoni kaupasta, enkä tehnyt itse. Käytin Saclan pesto alle geneveseä, joka on erittäin hyvää ja lisäksi sitä myydään melko pienessä purkissa (koska pestohan ei säily avattuna montaa päivää). Suosittelen laittamaan pestoa melko reippaasti jokaisen leivän päälle, mutta ei kuitenkaan liikaa, ettei leivistä tule liian öljyisiä. Tällä kertaa mittasuhteet osuivat erinomaisesti nappiin, sillä leipä oli alta rapea, mutta pinnastaan kostea.

Nautinnollista viikonloppua!


LÄMPIMÄT MOZZARELLA-TOMAATTILEIVÄT (4 kpl)

4 siivua ruisleipää
1 pallomozzarella
1 kypsä tomaatti
vihreää pestoa
suolaa
pippuria
kuivattua basilikaa
tuoretta basilikaa

Paistaminen: 225 astetta, 10-15 minuuttia

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Levitä ruisleipäsiivujen päälle pestoa, niin että sitä on ohuelti koko leivällä (n. 1 tl/per siivu). Aseta kaksi tomaattiviipaletta kullekin leivälle ja laita päälle hieman suolaa ja pippuria. Laita päälle kaksi mozzarellasiivua ja lisää päälle kuivattua basilikaa. Paista uunin keskitasossa noin 10-15 minuuttia, kunnes mozzarella on sulanut ja siihen on tullut kullanruskeita pilkkuja. Lisää päälle muutama tuore basilikanlehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti