perjantai 22. heinäkuuta 2011

Säilyketonnikalapihvit




Otsikko ei ehkä kuulosta maailman houkuttelevimmalta, mutta siis nämä olivat aivan mahtavia ottaen huomioon, että pääraaka-aine on ihanaakin ihanampi purkkitonnikala. Törmäsin kyseiseen reseptiin täällä, ja olikin onnistuttu markkinoimaan hienosti, kun päätin heti kokeilla reseptiä. Etsinkin sillä kertaa jotain helppoa ja nopeaa reseptiä, koska silloin harvoin, kun teen eväitä töihin, niin en jaksa tehdä mitään kovin monimutkaista, koska mikro yleensä pilaa aina kaikki hienot maut ja koostumukset. Nämä pihvit toimivat vielä mikronkin jälkeen ja myös tällainen melko vannoutunut purkkitonnikalan vihaaja mieltyi näihin. Nämä maistuvat varmasti myös perheen pienimmille, kun eivät sisällä mitään erikoisia makuja. Itse nautin nämä pelkän vihersalaatin kanssa, mutta toisen tarjoiluehdotuksen löytää ylläolevasta linkistä.

Puolitin alkuperäisen reseptin ja hieman myös sovelsin korppujauhojen osalta. Paistoin pihvit valurautaisella lettupannulla öljyssä, kun se tuntui järkevimmältä vaihtoehdolta (sen takia lettumainen ulkonäkö). Varmasti myös tavallisella pannulla toimii, vaikka taikina onkin vähän lötköä.


SÄILYKETONNIKALAPIHVIT (12 kpl)
3 pientä purkkia tonnikalaa öljyssä (esim. Rainbow)
2 kananmunaa
0,5 dl grahamjauhoja
1 dl ruokakermaa
0,5 tl suolaa
mustapippuria
0,75 dl emmentalraastetta

Valuta tonnikaloista öljy ja hienonna kulhossa haarukalla. Lisää loput aineet, sekoita huolellisesti ja anna jauhojen turvota noin 10-15 minuuttia. Paista lettupannulla (tai muotoile ensin pihveiksi ja paista tavallisella pannulla) pari minuuttia molemmin puolin.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi23/7/11

    Kuulostaapa ihanan helpolta, pitää varmaan kokeilla joku päivä! :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kyllä ehdottomasti testata!:)

    VastaaPoista