tiistai 26. heinäkuuta 2011

Mansikka-vuohenjuustosalaatti


Monissa paikoissa on viime aikoina vilahdellut mansikan ja vuohenjuuston yhdistelmiä. Pitipä siis itsekin kokeilla! Toimii kyllä mielestäni erittäin hyvin varsinkin, kun salaatin kanssa nauttii laadukasta balsamicoa (joka kuvasta tietenkin vielä puuttuu).


Vielä olisi tämän reseptin jälkeen yksi mansikkainen britakakku tulossa. Yritän saada sen julkaistua mahdollisimman pian, jotta mansikkasesonki ei ehdi menemään täysin ohi.

Toivottavasti siis vielä joku ehtii tätäkin mansikkasalaattia kokeilemaan!


MANSIKKA-VUOHENJUUSTOSALAATTI (noin 3-4 annosta)
0,5 ruukkusalaatti
0,5 ruukkua villirucolaa
0,5 litraa mansikoita
100-200 g vuohenjuustoa
1 dl pähkinöitä (esim. cashew, saksanpähkinä)
2 siivua paahtoleipää
1 valkosipulinkynsi
öljyä

Lisäksi
balsamicoa


Pese salaatit ja revi ne sopivankokoisiksi paloiksi. Perkaa ja puolita mansikat. Leikkaa vuohenjuustopötköstä noin 1 cm:n paksuisia siivuja.

Poista paahtoleivistä kuori ja leikkaa kuutioksi. Silppua valkosipuli hienoksi ja laita paistinpannuun kuumenemaan oliiviöljyn kanssa. Paista paahtoleipäkuutiot öljyssä rapeiksi. Anna hieman jäähtyä.

Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään kulhossa. Lisää balsamicoa maun mukaan. Lisää krutongit salaatin päälle vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ne eivät ehdi vettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti