perjantai 8. heinäkuuta 2011

Karppaajan "pizzaa" ja itsetehty tomaattikastike pizzalle






"Pizzaa" sen takia, että en nyt kovin herkästi miellä tätä pizzaksi, koska pohja nyt on mitä on ja täytteitäkin tuli laitettua normaalia enemmän (kinkkua, fetaa, ananasta, punasipulia, tonnikalaa). Oma suosikkini on sellainen pizza, jossa on niukalti täytteitä mutta paljon makua, kuten esimerkiksi täällä. Hedelmilläkään pizzaa ei sovi pilata, joten mikä sitten meni vikaan tällä kertaa?;) 

Syy on siinä, että ystäväni on aloittanut karppauksen, ja toivoi, että seuraavan kerran kun näemme, niin vien jotain uuteen ruokavalioon/elämäntapaan sopivaa suolaista leivonnaista. Mielikuvitukseni ei riittänyt kovin pitkälle, joten tyydyin karppauspizzaan, sillä olen pohjan ohjeen nähnyt vilahtelevan monessakin blogissa. Karppauksesta itsestään minulla olisi muutamakin valittu sana sanottavana, sillä biokemiaa pääaineena opiskelleena, karppaus herättää itsessäni hyvinkin ristiriitaisia tunteita. Mutta eipä mennä siihen tällä kertaa. Tärkeintähän tietenkin on, että noudattaa sellaista ruokavaliota, joka sopii omalle keholle ja aineenvaihdunnalle.

Ei kuitenkaan kannata suhtautua karppaajan pizzapohjaan epäluuloisesti! Vaikka pizzapohja onkin vähähiilihydraattinen, niin se ei missään tapauksessa ole mauton! Johtunee mahdollisesti esimerkiksi juuston määrästä... Koostumus on tietysti erilainen kuin normaalissa pizzapohjassa, joten suosittelenkin leikkaamaan melko pieniä paloja ja antamaan myös pizzzan jäähtyä kunnolla, jotta täytteitä ja pohjaa ei tarvitse sitten kaapia erikseen uunipelliltä.

Jotta tässäkin postauksessa olisi jotain "aitoa", niin keittelin sentään tomaattikastikkeen itse. Oli kyllä hurjan hyvää! Suosittelen testaamaan!

Ensi kerralla on vihdoinkin luvassa sitä kauan lupaamaani Schwarzwaldin kakkua!



TOMAATTIKASTIKE 1 PIZZALLE
370 g tomaattimurskaa (Mutti)
1 rkl oliiviöljyä
2 murskattua valkosipulinkynttä
2 tl kuivattua basilikaa
suolaa
pippuria
2 rkl tomaattipyrettä (Mutti)


Laita kaikki ainekset tomaattipyrettä lukuunottamatta paistinpannuun ja hauduta noin 20 minuuttia, kunnes seos on sakeutunut. Lisää tomaattipyre ja anna kastikkeen hieman jäähtyä ennen käyttöä. Tarkista vielä maku.



KARPPAAJAN PIZZAPOHJA (pellillinen)

250 g maitorahkaa
150 g juustoraastetta (Emmental)
2 kananmunaa
4 rkl vehnälesettä
3 rkl ruisjauhoa
1 tl leivinjauhetta

Paistaminen: 200 astetta 15 minuttia + 15-20 minuuttia
 
Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään kulhossa. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille ohueksi levyksi. Levittäminen onnistuu parhaiten esimerkiksi nuolijalla. Esipaista pohjaa 200 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen täytteiden lisäämistä. Paista täytteiden lisäämisen jälkeen vielä 15-20 minuuttia, kunnes täytteen juusto on sulanut ja näyttää kullanruskealta.

Kaurapuuron näköistä pizzapohjaa

Taikina levittyy helposti uunipellille

Esipaiston jälkeen ihanan juustoinen karppauspohja

1 kommentti:

  1. Anonyymi26/7/13

    Näyttää hyvältä meinaat testata tänää ;)

    VastaaPoista