torstai 28. heinäkuuta 2011

Mansikkainen britakakku


Olimme viikonloppuna koko perheen voimin kesämökillä, ja isäni edellisviikkoisten syntymäpäivien kunniaksi leivoimme mansikkaista britakakkua, joka onnistuu helposti mökkioloissakin. Oli kyllä erityisen makoisaa! Britahan on siitä kiva, että siihen käy sesongin mukaan melkein mitkä marjat tahansa ja miksei hedelmätkin. Täytyy vielä mainita, että äitini raparperibrita on kyllä yliveto. Pitääkin ehkä udella resepti ensi kevääksi (?)...

(Pahoittelen muuten mökkiolojen aiheuttamaa pokkarilla otettuja kuvia sekä erittäin rumaa tarjoiluastiaa...)



MANSIKKABRITAKAKKU

Pohja
150 g voita
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa

Marenki
4 valkuaista
2 dl sokeria


Lisäksi päälle
mantelilastuja


Täyte
150 g crème fraîche
2 dl kuohukerma
0,4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5-1 litraa mansikoita (tai muuta marjoja tai hedelmiä)


Paistaminen: 175 astetta, noin 25 minuuttia

Vatka voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon kanssa taikinaan huolellisesti sekoittaen.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vaahtoon vähitelleen huolellisesti vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa.


Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä valkuaisvaahto päälle. Ripottele päälle vielä mantelilastuja, jos haluat. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.


Anna pohjan jäähtyä kunnolla.


Tee täyte vispaamalla kerma vaahdoksi. Lisää crème fraîche ja sokerit ja sekoita huolellisesti.


Perkaa ja viipaloi mansikat. Jätä muutama kokonainen mansikka päälle koristeeksi, jos haluat.


Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan. Nosta toinen puolikas tarjoiluastialle ja levitä päälle täyte ja mansikkaviipaleet. Nosta päälle toinen puolikas. Koristele vielä mansikoilla.

1 kommentti:

  1. Kiitos tästä, panenmpa kokeiluun! Näyttää ihanalta!

    VastaaPoista