sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Jauhelihalla täytetyt paprikat


Eräänä iltana tein tällaista peruspöperöä ja nopeaa iltapalaa, kun paprikatkin olivat kaupassa todella edullisia. Valitettavasti kaikista laadukkaimmat yksilöt olivat kuitenkin jo kadonneet. Tällä ohjeella tulee täytettä noin kahteen isoon paprikaan, joten siis tuplaamalla riittää neljään. Ohje on alunperin jostain vuosien takaisesta ruokalehtisestä, mutta on matkan varrella jonkin verran muuttunutkin. Varmasti muuten muunkin makuiset tuorejuustot kuin tacomaustettu sopivat tähän, joten rohkeasti kokeilemaan! Täytettä kannattaa muutenkin hieman maistella ennen paprikoiden täyttämistä, jotta mausteita on varmasti tarpeeksi. Täytettä voi myös tehdä valmiiksi isommankin satsin, pakastaa osan ja käyttää sitten, kun haluaa.

Olen nyt kuukauden kesälomalla, joten toivottavasti ehdin myös kokkailemaan vähän enemmän ainaisen leipomisen sijaan!:) 


TÄYTETYT PAPRIKAT (2 kpl)

2 paprikaa
0,5 dl keittämätöntä tummaa riisiä
1/3 kasvisliemikuutio
öljyä
200 g jauhelihaa
3 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
1 pieni sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi silputtuna
1 prk tomaattipyrettä
ripaus suolaa
mustapippuria
0,5 tl paprikajauhetta
100 g tacomaustettua tuorejuustoa (sama määrä riittää myös tuplamäärään)
1 dl juustoraastetta (esim. Emmental)

Paistaminen: 200 astetta, noin 45 minuuttia

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita keitinveden mukaan halutessasi 1/3 kasvisliemikuutiosta. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä hetki sipuleita. Lisää liha ja paista se kypsäksi. Siirrä sivuun jäähtymään.

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään isossa kulhossa (tarkista maku!). Pese paprikat ja poista kansi. Koverra sisältä pois siemenet ja vaaleat osat ja täytä paprikat.

Paista uunivuoassa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä esimerkiksi vihersalaatin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti