torstai 15. maaliskuuta 2012

Kylmäsavuporopiirakka



Ruokainspiraatio on viime aikoina ollut kiireiden takia hyvin vähäistä, joten sen takia on tullut lähinnä tehtyä piirakoita ja muita helppoja leipomuksia. Kaikkia en ole edes jaksanut kuvata. Viikonlopun ruoanlaiton suhteenkin olen oikeastaan mennyt siitä mistä aita on matalin, joten en ole edes kehdannut kuvata blogiin mitään, vaikka maukasta ruokaa onkin tullut tehtyä. Nyt tulevana viikonloppuna olisi hieman tarkoitus ottaa itseään niskasta kiinni ja panostaa myös ajallisesti ruoanlaittoon ja ehkä tehdä hieman jotain uutta ja "yllättävääkin". Siitä lisää sitten toivottavasti muutaman päivän kuluttua, mutta sillä välin saatte tyytyä jälleen tavalliseen, mutta kuitenkin erittäin maukkaaseen, suolaiseen piirakkaan, joka oli osana meidän ystävänpäivän iltapalaa.

KYLMÄSAVUPOROPIIRAKKA

Piirakkapohja
ohje täältä ilman sitruunaa

Täyte 
100 g kylmäsavuporoleikkelettä
1 rasia (n. 250 g) kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
2 dl kermaa
1 purkki piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
2 kananmunaa
mustapippuria
ripaus suolaa 

Paistaminen: 200 astetta, noin 25-30 minuuttia. 

Valmista piirakkapohja linkin ohjeen mukaan. 


Pilko punasipuli ja kylmäsavuporo. Halkaise kirsikkatomaatit.


Laita tuorejuusto kulhoon ja lisää tilka kermaa, jotta saat notkistettua tuorejuustoa hieman. Kaada loput kermat joukkoon niin tasaiseksi kuin mahdollista. Sekoita lopuksi kananmunat joukkoon. Lisää vielä hieman vastarouhittua mustapippuria ja suolaa.


Laita sipulit ja porosiivut esipaistetun piirakkapohjan päälle. Kaada päälle täyte ja asettele lopuksi kirsikkatomaatin puolikkaat piirakkaan.


Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti