keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Lohipannari


Uusimman Glorian ruoka & viini -lehden kansikuva näytti sen verran houkuttelevalta, että pakkohan reseptiä oli päästävä testaamaan. Laitoin pannari tänään kiireellä uuniin töiden jälkeen, jotta ehtisin kuvaamaan tekeleen edes päivänvalon rippeissä. Tuli ainakin omasta mielestä pitkästä aikaa edes jotenkin kelvollisia kuvia -ihanaa kun tulee kevät! Ja pannaristakin tuli myös hyvää, vaikka pari ainetta kauppaan unohtuikin. Alla löytyy ohje siihen, miten minä tein tämän pannarin.
 
PS. Jos haluat tehdä herkullista kasvispannaria, kurkkaa tänne.



 
SAVULOHIPANNARI (2-3 annosta)
 
Taikina
1 rkl voita
3 kananmunaa
1,5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
 
Täytteeksi
150 g kylmäsavulohta
2-3 tomaattia
1 keskikokoinen sipuli
mustapippuria
(0,5 dl lehtipersiljaa)
 
Kastike
1 prk ranskankermaa
(0,5 - 1 tl piparjuuritahnaa)
 
Paistaminen: 200 astetta, 20 - 30 minuuttia
 
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Laita uuninkestävään vuokaan tai pannuun 1 rkl voita ja laita uuniin. 
 
Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon vatkaten maito, jauhot ja suola.
 
Lohko tomaatit, kuori ja pilko sipulit sekä leikkaa kala sopivankokoisiksi paloiksi. (Hienonna persilja)
 
Kun uuni on lämmennyt, ota vuoka pois uunista. Kaada taikina vuokaa voisulan päälle. Asettele täytteet taikinan päälle. Rouhi päälle mustapippuria (ja laita persiljasilppu päälle).
 
Paista 200-asteisessa uunissa 20 - 30 minuuttia.
 
Jos haluat, sekoita kastiketta varten ranskankerman joukkoon piparjuuritahnaa tai tarjoile sellaisenaan pannarin lisukkeena.
 
Tarjoile pannukakku kuumana.



4 kommenttia:

  1. Oi, ompa herkullisen näköistä!!!

    VastaaPoista
  2. Moikka lintsi!

    Olet saanut tunnustuksen ihanasta blogistasi. Käy kurkkaamassa blogini
    Miisulin keittiössä: http://miisulinherkut.blogspot.fi.

    t. Miisuli

    VastaaPoista