tiistai 15. toukokuuta 2012

Raparperikauden avaus


Sain kevään ensimmäiset raparperit sunnuntaina äidin raparperimaalta, ja pakkohan sitä oli leipoa piirakkaa! Tällä kertaa testailin Kinuskikissan reseptiä ja oikein makoisaahan siitä tuli, kun piirakka on kohta jo syötykin. Suosittelen myös testaamaan viime keväänä leipomiani mantelista raparperipiirakkaa ja mehevää piimää sisältävää raparperipiirakkaa tai miksei myös näitä raparperikohokkaita.

Äitienpäivä meni muutenkin leppoisissa merkeissä kotoista brunssia nauttien kolmen äidin voimin. Minä olin päävastuussa toteutuksesta, ja brunssiin kuuluikin porkkanamuffinsseja, suklaamuffinsseja, ananas-hunajamelonisalaattia, leipäjuustosalaattia, karjalanpiirakoita ja munavoita, tortanoa, perunarieskoja, halloumi-munakoisopiirakoita sekä juustoja, leikkeleitä ja muita leivänpäällisiä. Ei ihme että kolmen tunnin päiväunet maistuivat aamuisen keittiöoperaation jäljiltä. Harmillisesti kameraa ei ollut mukana, mutta yritän vielä saada kuvia metsästettyä.

Mukavia ensimmäisiä kesäpäiviä kaikille!

4 kommenttia:

  1. Raparperipiirakkaa, ihanaa! odotan kovasti että oman takapihan raparperit kasvavat tarpeeksi suuriksi piirakkaa varten :) teimme myös aivan ihanaa raparperijäätelöä jokin aika sitten, pitääkin lisätä resepti blogiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, raparperijäätelö kuulostaa kyllä hyvältä! Jään odottelemaan reseptiä.

      Poista
  2. Voi että! Mä kun niin innolla odotin kuvia teidän brunssista :-) Kun siinä yhdessä kommentissa sun suunnitelmat tarjoiluista kuulostivat niiiin herkullisilta!

    Sain mummilta raparperia, enkä osaa päättää mitä siitä tekisin! Viimeksi tehtiin raparperista lämmintä kastiketta, jota syötiin vaniljajäätelön kanssa ja oli muuten hyvää :-) Mutta joku tämmönen piirakkakin kyllä houkuttelis..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin minäkin odotin, mutta unohdin sanoa puoliskolle, että ottaisi kameran mukaan, kun menin itse jo edellisenä päivänä vanhemmilleni. Täytyy vielä katsoa tärppäisikö jonkun muun kuvissa, mutta luulen, että niissä ei ole kuvattuja tarjoiluja "sillä silmällä"...;)

      Poista