perjantai 25. maaliskuuta 2011

Suklaatrilogia päättyy toistaiseksi (suklaakakku osa III)


Suklaata, suklaata ja vielä kerran suklaata. Päätimme työkavereiden kanssa muistaa pomoamme hänen syntymäpäivänään, ja päätimme tarjota kakkua, jonka sitten lupasin leipoa. Makumaailmaksi halusimme suklaan, koska olemme kaikki melkoisen persoja suklaalle, missä ei tietenkään ole mitään vikaa. Päädyin itsekehittelemääni minttusuklaakakkuun, sillä se on aina saanut paljon kehuja.

Kakun viimeistely meni tietenkin pitkälle iltaan, joten pahoittelen hieman huonoa kuvaa. (Ylläolevassa kuvassa itseäni kyllä enemmänkin häiritsee tupperin vaaleansininen kakkukuvun alusta, mutta kun jossain se kakkukin on kuljetettava ja kasattava. Kameran käyttökään ei vielä oikein luonnistu kunnolla, mutta tässähän sitä on vihdoinkin hyvä syy opetella käyttämään kaikkia toimintoja ja asetuksia.)


MINTTUINEN SUKLAATÄYTEKAKKU (n. 15 annosta)
Tumma sokerikakkupohja (Ulla Svensk: Unelmakakut)
5 munaa
sokeria 0,7 kertaa munien painon verran
jauhoja 0,7 kertaa munien painon verran (sisältäen kaakaojauheen ja perunajauhon)
1 tl leivinjauhetta

Paistaminen: 175 astetta, 45 min


Täyte
1 iso ja 1 pieni purkki säilykepäärynöitä

2 pussia Pätkis minibites -karkkeja
250 g mascarponea
2 dl kermaa
n. 0,5 dl tomusokeria
(5 tippaa piparminttuaromia)
3 liivatelehteä


Kuorrutus
300 g tummaa suklaata
3 dl kuohukermaa


Lisäksi
Kostutukseen reilu pullo Frezza Choco Mint -juomaa (voit myös laimentaa hieman maidolla, jos et halua ostaa kahta pulloa)
Koristeluun maitosuklaarouhetta


Kakkupohja: Riko kananmunat kulhoon, joka on talousvaa'alla. Kerro munien paino 0,7:llä ja lisää sen verran sokeria kulhoon (taaraa vaaka ennen lisäystä). Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Tätä reseptiä varten laitoin jauhojen sekaan 0,5 dl kaakaojauhetta ja 0,5 dl perunajauhoja sekä 1 tl leivinjauhetta. Siivilöi jauhoseos vaahdon sekaan varovasti sekoittaen ettei kuohkeus katoa. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija noin 24 cm). Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Testaa kypsyys hammastikulla. Kumoa kakku alustalle ja anna jäähtyä ja tiivistyä seuraavaan päivään.

Kostutus: Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta jokainen kakkulevy molemmin puolin Frezzalla pohjalevyä lukuunottamatta (älä kostuta alapuolta).

Täyte: Soseuta säilykepäärynät sauvasekoittimella. Laita ohut kerros päärynää molempien kakkukerrosten pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata pätkikset mikrossa keskiteholla välillä sekoittaen. (Huom. Pätkikset eivät sula ihan tasaiseksi massaksi, mutta rakeet liukenevat kyllä täytteeseen hyytymisen aikana!) Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mascarpone ja sulanut suklaa sekaisin. Lisää kerma. Liuota liivate muutamaan tippaan kiehuvaa vettä ja lisää ohuena norona täytteen sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää oman maun mukaan tomusokeria sekä halutessasi hieman piparminttuaromia. Anna hyytyä vähintään muutaman tunnin ajan.
 Kuorrutus: Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa tasaiseksi massaksi. Lämmitä kerma hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi ja sekoita suklaan joukkoon. Anna jäähtyä hieman. Levitä täytettä aluksi kakun päälle ja siitä kakun reunoille. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa ja lisää loput suklaakuorrutteesta kakun päälle ja tasoita. Rouhi maitosuklaata koristeeksi päälle.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti