lauantai 19. maaliskuuta 2011

Perjantai-tabbouleh


Meillä on tapana tehdä perjantaisin aina jotain kivaa iltapalaa viikonlopun alkamisen kunniaksi. Tällä kertaa päädyin tekemään oman versioni tabbouleh-salaatista, tai ihan vaan kavereiden kesken couscous-salaatista. Tämä salaatti kyllä kuuluu omiin kestosuosikkeihini, ja sitä on kiva varioida joka kerta hieman erilaiseksi. Todennäköisesti millään näistä versioista ei ole hirvittävästi tekemistä libanonilaisen tabboulehin kanssa, mutta eipä se haittaa. Itse vaihtelen esimerkiksi etikoita, joilla maustan couscousin. Ennen en myöskään ole fetaa laittanut sekaan, mutta se toi kyllä kivan suolaisen maun. Tästä ohjeesta riittä 2-3:lle todella nälkäiselle tai noin 4:lle lisukkeeksi. Aineksia on tietysti aina helppo lisätä. Tällä kertaa resepti oli seuraavanlainen:


COUSCOUS-SALAATTI

2,5 dl keittämätöntä couscousia
suolaa
sitruunanmehua
oliiviöljyä
punaviinietikkaa (tai balsamicoa, valkoviinietikkaa tms.)
1 punasipuli
2 pientä valkosipulin kynttä
1 tomaatti
n. 7 cm:n pala kurkkua
vihreitä oliiveja
aurinkokuivattuja tomaatteja
n. 150 g hyvälaatuista fetaa


Kypsennä couscous paketin ohjeen mukaan suolan kanssa. Anna jäähtyä ja lisää sekaan loraus oliiviöljyä, vajaa puolikkaan sitruunan mehu sekä punaviinietikkaa. Tarkista maku ja lisää aineksia tarvittaessa. Pilko muut ainekset sopivan kokoisiksi paloiksi ja sekoita couscousin joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti