maanantai 21. maaliskuuta 2011

Suklaakakun minttuinen jatko-osa

Hyydytetty minttusuklaakakku.

Tähän kakkuun törmäsin Maku-lehden arkistoissa ja vaikka en olekaan mikään suuri hyydytettyjen kakkujen ystävä, niin en voinut vastustaa tätä suklaan määrää, kun piti tehdä jotain makeaa illanistujaisia varten. Kuvassa oleva kakku on toinen, jonka olen tämän reseptin perusteella tehnyt, ja sitä nautittiin viime viikonloppuna ravintolalounaan päälle.

Alkuperäinen resepti on hieman epämääräinen käytettyjen Marianne-karkkien suhteen, ja sovelsinkin molemmilla kerroilla reseptiä hieman erilailla. Koska reseptissä lukee 150 g Marianne-karkkeja, niin ensimmäisellä kerralla päädyin murskaamaan joukkoon Marianne-rakeita kun taas toisella kerralla käytin Marianne Crushia. Molemmat sopivat kakkuun hyvin ja molemmat johtivat hieman erilaiseen lopputulokseen. Ensimmäisellä versiolla maku oli suklaisempi, kun taas crushilla minttuisampi. Tavallisiin Marianne-karkkeihin en päätynyt, koska pussi oli 250 g.

Omaan versiooni vähensin liivatteen määrän kahteen lehteen, sillä suklaa ja tomusokeri hyydyttävät kakkua jo mukavasti. Korvasin myös maustamattoman tuorejuuston mascarponella, sillä se on parempaa, maukkaampaa, kilohinnaltaan halvempaa ja sisältää vielä muistaakseni vähemmän lisäaineita.

Suklaakakkuosioon on lähipäivinä tulossa vielä kolmaskin jäsen, kunhan vain saan reseptin kirjoitettua valmiiksi. Sitten taitavatkin suklaakakut jo riittää vähäksi aikaa!


MINTTUINEN SUKLAAKAKKU

Pohja
175 g Domino-keksejä
50 g voita

Täyte
2 liivatelehteä
250 g tummaa suklaata (käytin Fazerin tummaa)
500 g mascarponea
150 g Marianne-karkkeja
(3 rkl minttulikööriä)
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa

Päälle
kaakaojauhetta

Vuoraa halkaisijaltaan n. 24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Jauha keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita kekseihin. Levitä vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kulhossa tuorejuusto, rouhitut makeiset, (likööri), kaakaojauhe, tomusokeri sekä vaniljasokeri. Lisää joukkoon sulatettu suklaa sekä kiehuvaan vesitilkkaan liuotetut liivatteet ohuena norona koko ajan sekoittaen (vaatii voimaa;)). Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon. Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Siivilöi kakun päälle kaakaojauhetta ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Heissan ja hienoa, että olit jättänyt kommentin arvontaani. löysin blogisi. Ja sinun kuvasi ovat taivaallisia :D Eikä noissa ohjeissakaan ole kyllä mitään huonoa sanottavaa. onnea siis uudelle blogillesi :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kun löysit blogiini, vaikka taisinkin unohtaa jättää blogini osoitteen nimimerkin taakse. Kiitos kehuista ja toivotuksista! Hienoa saada ensimmäinen lukijani:D

    VastaaPoista