torstai 17. maaliskuuta 2011

Amerikkalainen juustokakku

Kirpeää ja makeaa! Tätä juustokakkua nautimme brunssilla, josta kirjoitin edellä. Reseptin olen saanut siskoltani, ja se on hieman muokattu Yhteishyvän (4/09) ohjeesta. Pidän erityisesti tällaisista makeista leivonnaisista, joissa perusmaut ovat kohdallaan. Kakku on kyllä aina saanut valtavasti kehuja ja hyvää on vielä se, että kakun voi (kannattaa) valmistaa edellisenä päivänä.

AMERIKKALAINEN JUUSTOKAKKU

Pohja:

100 g margariinia/voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
500 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
2,5 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja
4 kananmunaa


Paistaminen: 1h, 175 astetta

Valuta rahkasta ylimääräinen neste pois. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele ja jauhota reunat. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina vuoan pohjalle ja noin viiden sentin korkeudelle reunoille. Peitä kelmulla ja pane jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Sekoita kulhossa rahka, tuorejuusto, sitruunan kuoriraaste, mehu, puolet sokerista, vaniljasokeri, perunajauhot ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto varovasti sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan.

Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin tunti. Anna kakun jäähtyä täysin (mielellään seuraavaan päivään) ja irrota se vasta sitten vuoasta. Tarjoa sellaisenaan tai soseutettujen vadelmien kanssa. 

Täältä löytyy myös kuvan kanssa hieman erilainen versio.


4 kommenttia:

  1. Anonyymi20/6/12

    toi 1 dl perunajauhoa kuulostaa tosi paljolta kun siinä on jo 4 munaa. onkohan tämä ihan oikein?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se ihan paikkansa pitää! Olen jo alkuperäisestä ohjeesta vähentänyt tähän reseptiin yhden kananmunan, ja koostumus on mielestäni oikein hyvä.

      Poista
  2. linda10/8/12

    oli kyllä tosi hyvä resepti, onnistui ittelläki niin hyvin! :) tein tottakai mustikkaisena niinku tuolla sulla oliki kuvia :D

    VastaaPoista