perjantai 18. maaliskuuta 2011

Suklaakakkua osa I


Tein tällä viikolla taas ihanaa suklaakakkua nimeltään 'Death by Chocolate', johon olen ensimmäisen kerran törmännyt Mansikkamäki-blogissa. Ilmeisesti alkuperäisempi resepti löytyy ruotsalaisten Eisenmanin sisarusten ihanasta keittokirjasta 'Två systrars söta', joka on voittanut useita palkintojakin. Kirjaa en vielä omista, mutta se on hankinnassa. Mutta tämä kyseinenkin versio kakusta on todella maukasta, ja siinä maistuu mukavasti tumman suklaan kitkeryys. Alkuperäisessä reseptissä paistoajaksi on merkitty 40 min, mutta itse olen paistanut 50 minuuttia, koska ainakin omassa uunissani kakku jää muuten raa'aksi keskeltä. Kannattaa myös malttaa pitää kielensä kurissa, sillä kakku kannattaa ehdottomasti kumota vasta melkein täysin jäähtyneenä, ettei käy mitään vahinkoja.

Nauttikaa!


DEATH BY CHOCOLATE



Taikina:
150 g voita
200 g suklaata (kaakaopitoisuus 70%)
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
0,5 dl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
1 dl crème fraîchea


Kuorrutus:
100 g suklaata
0,5-1 dl kermaa (riippuen siitä kuinka vahvaa kuorrutteesta haluaa)


Paistaminen: 175 astetta, n. 50 min


Sulata voi ja suklaa kattilassa. Vatkaa sokeri ja kananmunat kevyeksi vaahdoksi (vatkasin käsin vain hetken). Lisää suklaa-voisekoitus ja toisiinsa sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Lisää crème fraîche. Kaada taikina huolellisesti voideltuun ja jauhotettuun kuivakakkuvuokaan. 

Paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kakun kuuluu olla kostea sisältä. Kumoa jäähtyneenä alustalle. 

Sulata suklaa kuorrutusta varten. Lämmmitä kerma kattilassa kädenlämpöiseksi ja sekoita suklaan sekaan. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutusta kakun päälle ja reunoille, jos suklaata riittää. Koristele vielä, jos haluat. Tarjoa huoneenlämpöisenä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti