keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Helpot halloumipiiraat



Tein näitä suolaisia leivonnaisia ensimmäisen kerran äitienpäivän brunssille, mutta koska kamera jäi harmillisesti kotiin, niin näistä herkuista oli pakko ottaa revanssi tällä viikolla. Tai itse asiassahan olen tehnyt näitä jo vuosi sitten, kun olin auttamassa ystävääni K:ta vapaamuotoisten väitöskekkereidensä tarjoiluiden tekemisessä. Nämähän sopisivat siis erinomaisesti ylioppilasjuhliin tai muihin valmistujaisiin helpoiksi suolapaloiksi ja jos halloumia säästelee (minä en) niin yksi paketti riittää varmasti 20 leivonnaiseen. Leivonnaiset voi tehdä myös jo edellisenä päivänä ja lämmittää uunissa tai mikrossa ennen tarjoilua.


HALLOUMI-KASVISPIIRASET (10 kpl)

500 g voitaikinaa (5 levyä)
öljyä paistamiseen
1 pieni munakoiso
2-3 tomaattia
200 g halloumijuustoa
tuoretta oreganoa
suolaa
mustapippuria myllystä

Voiteluun
1 kananmuna

Paistaminen: 225 astetta, 25 minuuttia

Ota voitaikinalevyt sulamaan vierekkäin leivinpaperoidulle uunipellille. Pese ja pilko munakoiso, lohko tomaatit ja viipaloi halloumijuusto 10 palaan.

Kuumenna öljy pannulla. Paista munakoisoviipaleita pannulla molemmin puolin, että munakoisot saavat hieman väriä.

Leikkaa veitsellä taikinalevyt kahtia. Leikkaa vastakkaisiin kulmiin L:n muotoiset viillot lähes viereisiin kulmiin asti. Kastele reunat vedellä, vedä kulmat toistensa yli ja paina hieman reunoja kiinni pohjaan (katso kuva alla).


Voitele reunat halutessasi kananmunalla.

Levitä pohjien päälle tomaattipyrettä. Laita päälle siivut halloumijuustoa, tomaattia ja munakoisoa. Lisää ripaus suolaa ja pippuria. Silppua vielä tuoretta oreganoa leivonnaisten päälle.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Tarjoile hieman jäähtyneinä.








3 kommenttia:

  1. Hyvät kuvat, saa selvän kuinka tuo kieppi taikinaan tehdään:) Pitää kokeilla tätä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä että saa selvää. Mun selitystaidoilla tuota taikinan pyörittämästä on hieman vaikea selventää nimittäin...:)

      Poista
  2. Titanium White - TI - The Tip From TITanium's Art
    Titanium White is titanium nipple bars designed titanium muffler to be titanium sunglasses your friend when you're just titanium white starting out in the titanium pan world of video game.

    VastaaPoista