maanantai 9. huhtikuuta 2012

Nopeat porkkanamuffinssit


Alkoipa tässä eräs päivä tehdä mieli muffinsseja, ja työkaverini ehdotuksesta teinkin sitten porkkanamuffinsseja, kun ainekset sattuivat myös sopivasti löytymään jo kaapista. Yhdistelin tähän ohjeeseen muutamia eri reseptejä ja tuli kyllä erityisen mehukkaita ja maistuvia muffinsseja. Käyttämälläni kuorrutusmäärällä jokaiseen muffinssiin saa melko reilun kuorrutteen, joten siinä ei tarvitse säästellä. Toki voi myös tehdä pienemmän satsin, mutta en suosittele...;)

Ylläolevassa kuvassa on muuten myös vinkki siitä, mihin olen vapaa-aikaani viime aikoina käyttänyt. Nyt on kaksi valmiina ja kaksi pitäisi saada vielä aikaiseksi, jotta kattaukseen saa vähän jotain keväistä piristystä. Alkuvaikeuksien jälkeen alkoi onneksi se virkkauskin sujua, vaikka edellinen virkkauskerta meneekin viime vuosituhannen puolelle.


PORKKANAMUFFINSSIT (6 kpl)


2 kananmunaa
0,75 dl öljyä (itse käytin oliiviöljyä)
4,5 dl porkkanaraastetta
0,5 appelsiinin kuori raastettuna
1,75 dl vehnäjauhoja
0,25 tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä

Kuorrutus
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk vaniljarahkaa (Valio)
2 rkl tomusokeria

Paistaminen: 175 astetta, 20-25 minuuttia

Kuori ja raasta porkkanat. Raasta appelsiinin kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa munat ja öljy ja vatkaa kevyesti. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja raastettu appelsiinin kuori. Lisää viimeisenä kuivat aineet ja sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri sekaisin.

Jaa taikina kuuteen voideltuun muffinssivuoan koloon tai tukevaan muffinssivuokaan.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia. Varmista kypsyys hammastikulla!

Valmista kuorrute sekoittamalla keskenään tuorejuusto, vaniljarahka ja tomusokeri. Testaa makeus ja lisää sokeria oman maun mukaan.

Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele esimerkiksi hasselpähkinöillä.

4 kommenttia:

  1. Onpas kauniita muffinsseja!!

    VastaaPoista
  2. Anonyymi9/5/12

    Nämä olivat kyllä niin hyviä! Ihanan meheviä. Ja pitsiliina on kaunis. Käypä katsomassa mitä jätin sinulle blogiini http://ystavanineulajalanka.wordpress.com/2012/05/09/tunnustuksia/

    VastaaPoista