maanantai 21. toukokuuta 2012

Lohta tomaattisessa kookoskastikkeessa



Pitkästä aikaa tein viikonloppuna ihan "oikeaa" ruokaa, enkä elänyt brunssien, ulkosyömisen tai jonkun muun lihapatojen varassa. Tämä resepti on peräisin Eeva Kolun edellisestä blogista (tässä linkki nykyiseen blogiin,) ja silloin kun testasin tätä ensimmäisen kerran, niin en ollut uskoa, kuinka hyvää ruoasta tuli. Minä kun olen vähän avuton kalan kanssa, enkä oikein osaa valmistaa sitä muuten kuin paistamalla pannussa tai uunissa, niin tämä oli oikein kiva onnistuminen. Eilen reseptiä tuli testattua toisen kerran, ja oli edelleen oikein maistuvaa, vaikka jouduinkin ikävästi turvautumaan pakastettuihin lohikuutioihin, koska kaupassa ei ollut muuta kuin kylmä- ja lämminsavustettua lohifilettä(!?). Omaan versiooni olen käyttänyt enemmän paseerattua tomaattia ja ensimmäisellä kerralla käytin kevätsipulin tilalla tavallista sipulia. Toimii!

LOHTA TOMAATTI-KOOKOSKASTIKKEESSA (4 annosta)

Marinadi
3 rkl sitruunamehua
1 tl jauhettua kurkumaa
1 tl chilijauhetta
0,5 tl suolaa

n. 600 g lohta

öljyä paistamiseen
4 valkosipulinkynttä
4 kevätsipulia tai 2 keskikokoista sipulia
2 tl tuoretta raastettua inkivääriä
ripaus kurkumaa
ripaus chilijauhetta

paseerattua tomaattia (n. 400 g)
vettä tomaattitölkin huuhteluun
2 dl kookosmaitoa
suolaa maun mukaan

Leikkaa kala tasakokoisiksi paloiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada kulhoon lohen joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa noin tunnin ajan.

Pilko sipulit ja hienonna valkosipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä valkosipuli ja sipuli. Lisää inkivääri. Paista hetki, lisää kurkuma ja chili ja paista noin puoli minuuttia. Lisää paaserattu tomaatti, (vesi), kookosmaito ja suola. Anna hautua vähintään 20 minuutin ajan.

Lisää haudutuksen jälkeen kala ja sekoita varovasti. Anna kalan kypsyä muutaman minuutin ajan.

Tarjoile esimerkiksi riisin kanssa. 

4 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä, tätä pitää kokeilla! En ole koskaan noita pakastelohinoppia kokeillut, mutta jos ne toimivat, niin mikä ettei kiireen hetkellä tai jos kalatiski on masentava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullekin oli ensimmäinen kerta pakastelohilla. Muuten varmaan toimivat ihan hyvin, mutta marinointi on tietysti hieman haastavaa, kun en lohinappeja ehtinyt sulattamaan. En tosin tiedä, onko se suotavaakaan mikrobien tms. takia, kun pussissa oli ohjeena, että ne pitäisi laittaa jäisinä pannulle tai keittoon.

      Poista
  2. Enpä ole minäkään ennen kokeillut pakastettuja lohikuutioita, pitääpä ostaa pakastimeen pahan päivän varalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kilohinta on kyllä kalliimpaa kuin tarjouslohilla ja perusnorjalaisella lohella, mutta ehkä tosiaan sopivat pahan päivä varalle. Mua vain vähän epäilyttää niiden pitkä parasta ennen -päiväys, koska rasvainen kalahan ei tunnetusti säily kauan pakastettuna, mutta nämä kuutiot tuntuvat säilyvän.

      Poista