torstai 4. lokakuuta 2012

Ei sisällä terveysruokaa eli tuhdit vadelmabrowniet


Nyt tulee kyllä astetta tukevampaa päivitystä. Jopa tällainen vannoutunut sokerihiiri joutui toteamaan yhden palan jälkeen, että enempään ei pysty -ja hyvä niin, kun tarkastelee reseptin ainemääriä. Ohje on alunperin Leila Lindholmin kirjasta Vielä yksi pala, mutta tapani mukaan hieman taas muuntelin reseptiä. En esimerkiksi kokenut tarpeelliseksi laittaa 9 desilitraa (!) tomusokeria kuorrutukseen. Tein kuitenkin sen virheen, että lisäsin 100 g tummaa suklaarouhetta taikinaan, mutta älkää te tehkö samaa virhettä. On se tarpeeksi tuhtia muutenkin. Näytti muuten aika hurjalta, kun reseptin vaatima sokeri- ja voimäärä ei mahtunut normaalisti käyttämääni leivontakulhoon...


SUKLAA-VADELMABROWNIET (uunivuoallinen, noin 24 palaa/annosta)

Taikina
350 g pehmeää voita
6 dl sokeria
3 dl tummaa kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
1 dl siirappia
0,5 tl suolaa
6 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
4 dl vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)

Suklaakuorrute
60 g pehmeää voita
4,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 rkl kuumaa kahvia
Paistaminen: 175 astetta, 35-45 minuuttia
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon siirappi, kaakaojauhe ja suola. Vatkaa kananmunat yksitellen taikinan joukkoon. Kääntele taikinaan lopuksi vehnäjauhot ja (jäiset) vadelmat.

Laita leivinpaperi uunikestävän vuoan pohjalle ja levitä taikina vuokaan.

Kypsennä kakkua uunin keskiosassa noin 35-45 minuuttia (riippuu uunin tehosta ja vuoan koosta). Kokeile kypsyyttä tikulla. Kakun pitää olla keskeltä tahmeaa, mutta ei raakaa! Jäähdytä.

Valmista kuorrute. Vatkaa voi, tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Lisää kahvi ja tuorejuusto ja vatkaa sileäksi. Levitä varovasti jäähtyneen brownielevyn päälle. Älä painele liikaa, ettei kakun pinta mene rikki.

Leikkaa ruuduiksi ennen tarjoilua.

Nauti vastuullisesti yksi pala kerrallaan.

8 kommenttia:

  1. Sisko Raumalta5/10/12

    Heippa pitkästä aikaa näin blogin välityksellä :) Oih, browniet kuullostavat oikein ihanilta! Eksyin muuten Raumalla eilen ensimmäistä kertaa Annen astiakauppaan, joka on taas yksi hyvä syy hehkuttaa Rauman ihanuutta sekä kutsua sinut tänne asap! Tulevat Pingu-synttärit saivat myös huippua rekvisiittaa kyseisestä puodista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Pian taas nähdään:)

      Poista
  2. Jättiläismäinen NAM täältä ruudun toiselta puolelta, ihana resepti! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, olen lähinnä huolissani siitä, että joudun tuhoamaan nämä yksin, mutta toivottavasti en... Sisältävät varmaan viikon energiatarpeet:D

      Poista
  3. Oi, onpa ihana kuva! Ja varmasti makukin aika mahtava (-;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Saivat kyllä erityisen paljon kehuja. Oli kyllä aikamoinen joukko-operaatio, että kaikki saatiin vihdoinkin tuhottua...:)

      Poista
  4. Kylläpä näyttääkin hyvältä tuo browniepala vadelmineen! :-) Ja tosiaan kuulostaa melko tuhdilta, mutta eihän se ole huono asia ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista. Tässä tapauksessa pienempi pala on enemmän...;)

      Poista