tiistai 15. marraskuuta 2011

Herkulliset kookos-banaaniletut


Heti sananen niille, jotka vihaavat kookosta. Nämä letut eivät nimittäin maistu oikeastaan ollenkaan kookokselta. Kookosmaito tuo vain näihin mukavaa kermaisuutta. Banaani tuo lettuihin mukavaa makeutta, joten näitä voisi napsia ihan sellaisenaan. Ylläolevassa kuvassa näitä syötiin vaahtouvan vaniljakastikkeen ja juoksevan kukkaishunajan kanssa. Suosittelen paistamaan letut pikkulettupannulla, sillä tällä kananmunamäärällä isot eivät pysy kasassa.


KOOKOS-BANAANILETUT (noin 20-30 kpl)

1 kananmuna
400 ml kookosmaitoa
1,5 dl vehnäjauhoa
2 rkl sokeria
0,25 tl suolaa
2 kypsää banaania
voita ja/tai öljyä paistamiseen

Vatkaa kananmunan rakenne kevyesti rikki isossa kulhossa. Sekoita joukkoon kookosmaito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa kookosmaidon joukkoon. Muussaa kaksi kypsää banaania haarukalla hienoksi soseeksi ja sekoita taikinan joukkoon.

Paista letut pannulla kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

4 kommenttia:

  1. Kookos tuli täälläkin vastaan, luimupupun blogissa http://luimupupu.wordpress.com/2011/11/15/kookoskana-ja-rueblicake/ jo tunnustin olevani Bounty-patukan vinouttama, enkä oikein osaa kookosta mihinkään leipomukseen tai ruokaan kelpuuttaa. Mutta ohjeesi kyllä kannustaa kokeilemaan:)

    VastaaPoista
  2. Onneksi siis laitoin tuon ensimmäisen virkkeen tähän postaukseen. Tunnen muutaman kookoksenvihaajan ja koska tälla reseptillä ei todellakaan ole mitään tekemistä Bounty-patukan tai joidenkin vihaaman kookosaromin kanssa, niin ajattelin yrittää saada ihmisiä kokeilemaan ennakkoluulottomasti. Tässä reseptissä on kuitenkin ehkä banaanin maku pääosassa. Suosittelen!

    VastaaPoista
  3. Heips! Googlailin ohjeita joihin voisi laittaa banaania ja kookosmaitoa, molempia kun oli kaapeissa pyörimässä ja tavoitteena oli tehdä vähän pyhienjälkeistä tyhjennystä. Olipa lykky että Google ohjasti minut tänne, tuli nimittäin niin hyviä lettuja että taju pois! :)

    VastaaPoista