tiistai 2. elokuuta 2011

Amerikkalaistyyppinen kirsikkapiiras



Mökille piti pari viikkoa sitten tehdä jotain hyvää jälkiruokaa, enkä voinut vastustaa ajatusta tällaisesta hieman amerikkalaiselta kalskahtavasta kirsikkapiirakasta, kun törmäsin reseptiin täällä. Tänä kesänä kirsikat ovat maistuneet jotenkin erityisen hyviltä, ja kun tässä täytteessä ei oikeastaan muuta olekaan, niin on kyllä yksinkertaisuudessaan oikein erinomainen piiras. Suosittelen tarjoamaan piirakan haaleana jonkun hyvän vaniljajäätelön kanssa. Kuten edellisenkin linkin takana todetaan, niin säilykekirsikoilla ei ole mitään tekemistä tuoreiden kirsikoiden kanssa, joten kokeilkaahan rohkeasti!

 
Jos voitelisi kananmunalla ristikon, niin siitäkin tulisi kauniin ruskea...

KIRSIKKAPIIRAKKA

Taikina
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl sitruunamehua

Täyte
1 l kirsikoita
1 dl hillosokeria
20 g voita kuutioina

Voiteluun
kananmuna

Paistaminen: 225 astetta, 10 minuuttia + 175 astetta 25-30 minuuttia

Tee ensin pohjataikina. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna. Sekoita jauhot vähitellen joukkoon. Lisää lopuksi sitruunamehu. Kääri tuorekelmuun ja laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Halkaise tällä välin kirsikat ja poista niistä kivet.

Voitele piirakkavuoka. Ota 1/3 taikinasta sivuun ja kauli isompi taikinamäärä jauhotetulla pöydällä levyksi. Nosta taikina piirakkavuoan päälle ja painele kiinni. Leikkaa vuoan yli menevät osat pois.

Sekoita kirsikanpuolikkaat ja sokeri kulhossa. Kaada piirakkavuokaan. Ripottele voikuutiot päälle.

Kauli jäljellä oleva taikina suurin piirtein suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja leikkaa siitä esimerkiksi taikinapyörällä kuusi noin 1 cm:n levyistä suikaletta. Asettele suikaleet piirakan päälle ristikoksi. Voitele kananmunalla.

Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia ja alenna lämpötila sitten 175 asteeseen. Jatka paistamista vielä noin 25-30 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti