keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Mutakakkumainen appelsiini-suklaakakku


Huhuu taas pitkästä aikaa. Täällä ollaan vihdoin toivuttu hyvin rajusta vatsataudista, ja jälleen voi taas hieman alkaa miettiä joitain ruokajuttuja. Viime aikoina olen tehnyt lähinnä epäinspiroivia ruokia juurikin sairastelusta johtuen, mutta onneksi arkistojen kätköistä löytyy vielä reseptejä. Tämän kakun tein jo uuden vuoden aatoksi,  kun olimme työkaverini luona viettämässä uutta vuotta ja nauttimassa itsetehtyjä susheja. Jälkiruoka oli tarkoituksella hyvin epäjapanilainen, eli tämän ei ollut tarkoituskaan liittyä niihin susheihin mitenkään.  Koostumukseltaan tämä oli mielestäni erinomainen. Suosittelenkin siis muitakin pitämään kakkua muutaman tunnin ajan huoneenlämmössä ennen tarjoilua, niin kakku pääsee oikeuksiinsa. Tästä riitti juuri sopivasti 9 hengelle.

Huom. Kuvan Tekniikan maailman raivohärkä ei liity kakkuun...;)


APPELSIINI-SUKLAAKAKKU

200 g tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 dl fariinisokeria
150 g voita sulatettuna
3 kananmunaa
1 (luomu)appelsiinin kuori raastettuna ja mehu

Kuorrutus
150 g tummaa suklaata
1,5 dl kermaa
0,5 luomuappelsiinin mehu

Paistaminen: 175 astetta, 25 minuuttia

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija n. 24 cm). Sulata suklaa  ja voi. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää rasvasula, kananmunat ja appelsiinin kuoriraaste sekä mehu. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi sula suklaa. 

Kaada taikina vuokaa ja tasoita pinta. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Jäähdytä.

Lämmitä kuorrutusta varten kerma hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi ja sulata suklaa. Sekoita suklaa ja kerma keskenään. Pese appelsiini huolella ja purista puolikkaan appelsiinin mehu kuorrutuksen joukkoon. Sekoita ja kaada kakun päälle. Laita kakku jääkappiin, jotta kuorrutus hyytyy. 

Kakku on parhaimmillaan 1-2 päivän kuluttua leipomisesta ja koostumus on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti