sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Täytetyt letut



Täällä odotetaan jo mielenkiinnolla presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen tuloksia, mutta ajattelin tehdä tässä pikaisen päivityksen vuoden ensimmäisenä päivänä nautitusta ateriasta. Meille on nyt jo muodostunut melkein perinteeksi, että teen uuden vuoden päivänä jauhelilla täytettyjä lettuja. Suosittelen kokeilemaan, vaikka valmistaminen hieman aikaa vaatiikin. Jauhelihakastike on onneksi helppo valmistaa samalla kun paistelee lettuja, ja täytettähän voi aina varioida täysin omien mieltymysten mukaan.


TÄYTETYT LETUT JAUHELIHATÄYTTEELLÄ (noin 12 kpl, 2-3 per ruokailija)

Lettutaikina
1 litra maitoa
n. 6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 kananmunaa
voita/öljyä paistamiseen

Jauhelihatäyte
800 g naudan paistijauhelihaa
1-2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa raasteena
2 purkkia tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
suolaa
mustapippuria
basilikaa, oreganoa tms. yrttejä oman maun mukaan

Lisäksi
Emmental-juustoa raasteena

Paistaminen: Loppukypsennys 200-asteisessa uunissa noin 15-20 min


Aloita valmistamalla lettutaikina. Kaada maito kulhoon. Sekoita suola jauhojen joukkoon ja sekoita jauhoseos huolellisesti vähitellen vispilällä maidon joukkoon. Anna jauhojen turvota hetki. Sekoita kananmunat joukkoon juuri ennen paistamista. Huom! Voit tehdä letuista myös kananmunattomia, mutta lisää silloin hieman enemmän jauhoja taikinaan. Paista letut voissa ja/tai öljyssä hyvälaatuisella paistinpannulla ja nosta syrjään odottamaan.

Valmista jauhelihakastike samalla, kun paistat lettuja. Hienonna ja pilko sipulit sekä raasta porkkanat. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita siinä hetki. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää seuraavaksi porkkanaraaste, tomaattimurskat ja yksi lihaliemikuutio. Anna kastikkeen hautua mahdollisimman pitkään aina välillä sekoittaen. Mausta lopuksi oman maun mukaan suolalla, pippurilla ja yrteillä.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita leivinpaperi syvälle uunipellille. Kasaa letut uunipellillä levittämällä jauhelihakastiketta letun keskelle suorakaiteeksi ja taita letun sivut kastikkeen päälle. Jätä letut saumakohta ylöspäin ja ripottelen päälle runsaasti juustoraastetta. Paista lettuja 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuutin ajan, kunnes juustoraaste on sulanut.


5 kommenttia:

  1. Voi nämä letut näyttävät herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, vaikka kuva onkin kärsinyt hieman tosta keskitalven pimeydestä...:D

      Poista
  2. Joo tiedän XD
    Avasin oman ruokablogin joulukuussa ja heti huomasin että Suomen pimeys ei kovin auta kuvien ottamista XD

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia paljon tämän reseptin jakamisesta! Täytettyjä lettuja on tullut tehtyä ennenkin, mutta tällä kertaa haluttiin jotain vihreääkin (tai oranssia) sisälle. Tämähän siihen tarkoitukseen sopi hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että olit tyytyväinen reseptiin :)

      Poista