lauantai 25. helmikuuta 2012

Kotitekoiset tortillat ja marinadi kanalle



Vihdoinkin sain jotain tänne vähän päiviteltyäkin. Jonossa on kyllä iso määrä kuvia, kunhan vain saan kaikki tekstit näpyteltyä tänne. Olin pari viikko sitten siskollani käymässä ja teimme siellä itse tortilloja, ja nehän olivat niin herkullisia, että oli pakko tehdä itsekin heti seuraavana viikonloppuna kotona. Siskoni ohjetta en tosin muistanut enää (paitsi että siinä käytettiin pelkästään tattarijauhoja), joten kaivoin arkistojen kätköistä ohjeen, jonka olen alunperin ottanut jo edesmenneestä Voisilmäpeliä-blogista. (Eevallahan on uusi ihana blogi Kauhaa ja rakkautta Hesarin sivuilla, jos ette ole vielä huomanneet.) Täytteeseen tulevan kanankin maustoin saman lähteen ohjeen mukaan. Suosittelen kyllä testaamaan vaihtelun vuoksi tortillalettujen tekemistä itse valmiiden sijaan. Ne ovat nimittäin erittäin helppoja tehdä ja ennenkaikkea maukkaita toisin kuin ne vähän märän pahvin makuiset valmisversiot. Lähinnä kauliminen alkaa jossain vaiheessa tympiä, kun tajuaa, että on tehnyt kahdelle ihmiselle sen kokoisen taikinan, josta tulee 18 tortillaa... Suorastaan järkevää...


TORTILLAT (18 kpl)

9,5 dl jauhoa (esim. puolet maissi- ja vehnäjauhoa)
1,5 tl suolaa
6 rkl voita
3-3,5 dl kiehuvaa vettä

Sekoita jauho ja suola. Lisää sen jälkeen huoneenlämpöinen voi ja nypi jauhoseoksen joukkoon. Keitä vesi ja lisää taikinan joukkoon 3-3,5 dl kiehuvaa vettä, mutta lisää vettä kuitenkin vain sen verran, että taikina pysyy kasassa. Sekoita aluksi puuhaarukalla ja vaivaa lopuksi käsin, kun taikina ei ole enää liian kuumaa.

Siirrä taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa muutaman minuutin ajan. Pyörittele taikina palloksi ja peitä kelmulla. Anna seisoa puolisen tuntia.

Leikkaa jauhotetulla alustalla taikinasta 6 palloa ja jaa ne edelleen 3 osaan (=18 palloa). Kaulitse pallot pyöreiksi lätyiksi ja niin ohuiksi kuin mahdollista.

Paista letut molemmin puolin kuumalla ja rasvoittamattomalla pannulla (käytin teflonpannua, vaikka ei pinnalle hyvää teekään kuumentaa ilman öljyä). Käänny tortilla, kun pinnalle muodostuu kuplia ja alapinta saa hieman väriä (=noin 30 s per puoli). Varo paistamasta liikaa, koska silloin tortillat eivät ole enää pehmeitä. 


MARINADI KANALLE TORTILLOITA VARTEN

1 tl paprikajauhetta
0,5 tl juustokuminaa
0,5 tl suolaa
chilijauhetta maun mukaan
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä 

Pilko valkosipuli. Sekoita kulhossa valkosipuli, mausteet ja öljy. Sekoita kanan joukkoon ja anna marinoitua mielellään muutaman tunnin ajan. Paista kanat kypsäksi pannulla tortilloita varten juuri ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Tortillat on ihan lemppareitani! :-) Ollaan joskus tehty letut itse ja olivat kyllä hyviä, mutta yleensä tulee silti ostettua niitä kaupan valmiita. Täällä flunssaisena odottelen, että makuaisti taas palautuisi normaaliksi niin olisi kivempi kokkailla. Sitten on pakko saada tortilloja! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olen aina ennen ostanut valmiina, mutta en kyllä tiedä, pystynkö enää palaamaan takaisin niihin...:D Täytyy ehkä vielä vaan testata sittä tattarijauhoistakin reseptiä, koska en oikein osannut päättää, kummat olivat parempia. Pikaisia paranemisia sinne! Flunssa on kyllä ikävä, kun makuaisti turtuu...:/

      Poista