maanantai 2. tammikuuta 2012

Juhlapyhien jälkeiseen olotilaan (kylmäsavulohipasta)


Täällä ollaan taas linjoilla juhlapyhien jäljiltä. Tuli kyllä herkuteltua kaikennäköisillä ruoilla, joista osa on lähitulevaisuudessa tulossa tänne blogiinkin. Eilen söimme uuden vuoden kunniaksi jo lähes perinteisesti täytettyjä lättyjä, jotka ovat äitini keittiön peruja. Uuden vuoden aattona taas teimme kaveriporukalla mahtavat määrät erilaisia herkullisia susheja, joista laitan kuvia, kunhan vain jaksan kaivaa piuhan kameraani. Tein lisäksi jälkiruoaksi lähes suussasulavaa suklaa-appelsiinikakkua. Jouluaaton saldoksi kameraan jäi ainoastaan kuva Gordon Ramsayn ohjeella toteutetusta suklaa-inkiväärikakusta. Mutta näistä kaikista juttua myöhemmin ja laitetaan tähän väliin toinen suosikkipastani ohje, joka on kyllä pollo limonellon kanssa kärkikahinoissa tämän hetken suosikkipastan tittelistä. Resepti on hyvin pienin muutoksin otettu Ruokatorstai-kirjasta.


KYLMÄSAVULOHIPASTA (3[-4] hlö)

Kastikepohja
rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi
2 dl ruokakermaa
1 ruukku tuoretta ruohosipulia
0,5 sitruunan mehu
n. 200 g kylmäsavustettua lohta
mustapippuria
(suolaa)

Lisäksi
nauhapastaa (fettuccine)
aurinkokuivattuja tomaatteja (väh. 5 kpl)siivuina
vastaraastettua parmesaania
tuoretta basilikaa hienonnettuna

Leikkaa savulohi sopivankokoisiksi paloiksi. Hienonna valkosipuli ja ruohosipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää valkosipuli. Kuullota hetki. Lisää sitten kerma, silputtu ruohosipuli, lohipalat ja sitruunamehu. Hauduta ruokaa pastan valmistumisen ajan ja mausta pippurilla (ja suolalla). Huom! Ruoka ei välttämättä tarvitse ollenkaan suolaa, koska lohi on jo melko suolaista.

Keitä pasta samalla kun teet kastiketta. Sekoita lohikastike kuumaan ja valutettuun pastaan. Tarjoile heti.

Laita annokset pastaa lautasille. Lisää annosten päälle aurinkokuivattuja tomaatteja, parmesaaniraastetta sekä tuoretta basilikaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti