perjantai 2. syyskuuta 2011

Kinkku-tomaattipiirakka ja vähän mozzarellaakin



Tässäpä yksi hyvä peruskinkkupiirakan ohje. Samantyylistä olen ensimmäisen kerran maistanut joitakin vuosia sitten opiskelukaverini luona, ja hän kutsuukin piirakkaa leikkisästi läskipiirakaksi...:) Tarkkaa ohjetta en ole muistaakseni koskaan saanut, mutta ainekset ovat kuitenkin samat. Suosittelen jälleen kerran! Jujuna piirakassa ovat ihanat pienet mozzarellasattumat!


KINKKUPIIRAKKA

Vähärasvainen piirakkapohja
4dl vehnäjauhoja
75 g voita
50 g maitorahkaa
0,25 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
(tai tavallinen piirakkapohja täältä ilman sitruunaa)

Täyte
150 g savukinkkua viipaloituna
2 dl emmentalia raasteena
3 munaa
1 prk ranskankermaa
0,25 tl mustapippuria
pussi (n. 125 g) minimozzarelloja
kirsikkatomaatteja

Paistaminen: 200 astetta, 15+35 minuuttia

Vähärasvainen piirakkapohja: Mittaa jauhot kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen viipaloitu voi ja rahka, leivinjauhe ja hiukan suolaa. Sekoita nopeasti yhteen. Levitä taikina piirakkavuokaan ja painekäsin vuokaan. Esipaista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Sekoita kaikki täytteen ainekset mozzarelloja ja tomaatteja lukuunottamatta yhteen. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Puolita mozzarellat ja kirsikkatomaatit ja asettele ne täytteen joukkoon tomaatit leikkauspinta ylöspäin.

Paista vielä noin 30-35 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Tarjoa hieman jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti