maanantai 13. kesäkuuta 2011

Lohi-rucolapiirakka

Perjantai-iltana menimme iltapalapiknikille viereiseen puistoon nauttimaan lämpöisestä kesäillasta. Puolisko hoiti kauppareissun ja salaatin tekemisen, joten omaksi nakiksi jäi suolainen piirakka. Tässäpä siis makoisa lopputulos:



LOHI-RUCOLAPIIRAKKA

Pohjataikina
3,5 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1 sitruunankuori raastettuna
1,5 tl rouhittua mustapippuria
0,5 dl vettä

Täyte
200 g lohifileetä noin 1,5 cm x 1,5 cm paloina
1 rkl Dijonin sinappia
5-7 kevätsipulin vartta
3 munaa
1 ruukku villirucolaa
1 dl parmesaaniraastetta
2,5 dl maitoa
2 tl suolaa

Paistaminen: 200 astetta, 25-30 minuuttia (esipaisto 10 minuuttia)

Tee ensin pohjataikina: Sekoita jauhot, voi, sitruunankuori ja mustapippuri monitoimikoneessa karkeaksi taikinaksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita koneessa niin kauan, kunnes taikinasta muodostuu kulhoon kiinteä pallo. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Leikkaa lohi kuutioksi, silppua sipulit ja rucola. Riko munat kulhoon ja sekoita huolellisesti joukkoon maito, juustoraaste ja suola.

Kauli taikinasta levy jauhotetulla työpöydällä ja painele voidellun ja jauhotetun piirasvuoan reunoille ja pohjalle (kauli piirasvuoan reunojen päältä, jotta saat ylimääräisen taikinan poistettua kauniisti). Pistele taikinaa haarukalla ja esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.

Levitä esipaistetulle pohjalle 1 rkl Dijonin sinappia. Laita päälle rucola ja kevätsipuli ja sitten vasta lohi (tämä sen takia, ettei rucola jää piirakan pinnalle ja pala uunissa). Kaada munamaito vuokaan.

Paista noin 25-30 minuuttia 200 asteessa.




Tasapuolisuuden nimissä yllä vielä kuva herkullisesta salaatista, jota nautimme myös piknikillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti