torstai 8. syyskuuta 2011

Eräänlainen Club Sandwich

Huh, kiirettä riittää, mutta tämän viikon jälkeen pitäisi hieman helpottaa, joten toivottavasti päivitystahtikin hieman nousisi. Parvekkeella odottaa esimerkiksi iso kasa herkullisia luumuja, joista olisi tarkoitus lähipäivinä leipoa jotain mukavaa makeaa.


Päivityksen kohteena on kuitenkin tällä kertaa ylläoleva Club Sandwich. Ruokapöytien klassikot -keittokirjan mukaan, kyseisen sandwichin ohje voidaan jäljittää aina vuoteen 1762 asti Sandwichin neljänteen jaarliin, joka oli viettänyt vuorokauden Lontoon Beef Steak Clubilla syömättä. Kyseinen jaarli oli sitten nälissään pyytänyt lintua muutaman leipäviipaleen väliin ja söi leivän samalla kun jatkoi uhkapelaamista. Mielenkiintoista. Toisen version mukaan Club Sandwich on kotoisin New Yorkin osavaltion Saratogan Saratoga Clubilta.

Oma versioni on varioitu Sara La Fountainin Passion for food -kirjasta, ja olen oikonut hieman leivän valmistamisessa. Jos ei myöskään huvita askarrella kastikkeen kanssa, niin purkkikermaviiliä, valkosipulidippipussi (ja pieni ripaus sitruunamehua) ajaa myös ajan aivan yhtä hyvin. Sulatejuustocheddarin vihaajat voivat myös korvata kyseisen tuotteen jollain muulla juustolla tai oikealla cheddarilla. Täytteiden määrää kannattaa varioida oman mielen mukaan.


CLUB SANDWICH (1 annos)

2-3 siivua pekonia
öljyä
1-2 ohuen ohutta kanafilettä
2 siivua cheddarjuustoa
3 siivua paahtoleipää
2 isoa salaatinlehteä
tomaattisiivuja
punasipulia renkaina
0,5 avokadoa siivuina

Limekastike
1 purkkia kermaviiliä
0,5-1 limen mehu
1-2 valkosipulinkynttä hienoksi pilkottuna
sokeria
suolaa


Valmista ensin kastike sekoittamalla kulhossa kermaviili, limenmehu, hienoksi pilkottu valkosipuli, suola ja sokeri. Anna maustua jääkaapissa.

Pilko tomaatit, avokado ja sipuli leipiä varten. Pese salaatti ja revi se sopivankokoisiksi paloiksi.

Ruskista seuraavaksi pekoni ja paista se rapeaksi pannulla. Nosta talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Paista kanafileet pannulla tilkassa öljyä kypsiksi. Paahda leivänsiivut leivänpaahtimessa (tai paahda rapeiksi pannulla tilkassa öljyä).

Täytä leipä haluamallasi tavalla, niin että siinä on kaksi kerrosta. Suosittelen kuitenkin laittamaan cheddarviipaleet vielä hieman lämpimien kanafileiden ja pekonisiivujen päälle, jolloin juusto sulaa hieman. Nauti heti! 




1 kommentti: