keskiviikko 24. elokuuta 2011

Salamipastaa Jamie Oliverin tyyliin

Nyt on vihdoin reissusta selvitty, ja toivottavasti ehdin siitä tännekin kirjoitella jotain. Olimme nimittäin polkupyörillä liikkeellä Turun saaristossa ja Ahvenanmaalla, ja kaikkia kivoja paikkoja tuli kyllä nähtyä ja herkkuja maistettua...:)



Mutta palataanpas ajassa taaksepäin parin viikon takaiseen tuhtiin salamipastaan, jonka bongasin sunnuntain herkkulounaaksi Jamie Oliverin keittokirjasta Alastoman kokin onnenpäivät. Reseptissä houkutteli fenkolin ja salamin yhdistäminen, ja  fenkoli keventääkin mukavasti salamin melko suolaista ja raskasta makua. Tomaattikastikkeen tein ohjeesta poiketen tuoreista tomaateista ja vaihdoin myös kuivatut chilipaprikat tuoreeseen. Pasta toimi kokonaisuutena erittäin hyvin!


SALAMIPASTA (noin 4 annosta)

oliiviöljyä
noin 150 g salamia (siivuja tai tanko, josta kuori poistettu siivutettuna)
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tuore punainen chili hienonnettuna
1 fenkoli ohuina siivuina
800 g tomaatteja kuutioituna
merisuolaa
mustapippuria
noin 450 g spagettia
2 kuivaa paahtoleivänsiivua muruina
(rosmariininoksa)

Kuumenna öljy kannellisessa pannussa tai paistokasarissa. Hienonna fenkolinsiemenet esimerkiksi morttelissa tai veitsellä. Lisää öljyyn valkosipuli, murskatut fenkolinsiemenet ja chili. Paista hetki. Lisää salamit ja anna paistua miedolla lämmöllä muutama minuutti, jotta salami alkaa rapeutua. Lisää fenkolinviipaleet ja sekoita. Laita kansi päälle ja anna paistua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää tomaatit. Hauduta noin 20-30 minuuttia, kunnes kastike on sakeutunut. Mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla.

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista tällä välin leivänmurut: Jauha kaksi kuivaa (tai paahdettua) paahtoleivänsiivua muruiksi. Kuumenna oliiviöljyä pannulla ja paista leivänmuruja pannulla noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Voit laittaa joukkoon myös rosmariininoksan halutessasi mausteeksi.

Valuta spagetti lävikössä ja sekoita kastikkeen joukkoon. Kaada tarjoilukulhoon ja ripottele päälle leivänmurut. Nauti heti!

2 kommenttia:

  1. Heei käypä mun blogissa, siellä odottelee tunnustus Pullan paikalle :)

    VastaaPoista
  2. Oo, kiitos kaunis!:)

    VastaaPoista