perjantai 12. elokuuta 2011

Falafelpihvit ja tsatsiki


Tämän postauksen myötä blogi jää reilun viikon mittaiselle tauolle, koska lähdemme huomenna reissuun kesäloman kunniaksi. Tarkoitus oli saada ennen matkaa useampi resepti julkaistua ja myös hieman kuvia Tampereen ranskalaiselta torilta, mutta valitettavasti ehdin nyt vain laittaa tämän falafel-reseptin, koska pakkaaminen on tietysti vielä vähän enemmän kuin puolitiessä.

Yhdistelin tähän reseptiin elementtejä netistä löytämistäni eri versioista, ja muokkasin oman makuni ja jääkaapin sisällön mukaan. Ennen paistamista "taikina" pysyy helposti kasassa, mutta suosittelen käsittelemään pihvejä varoen paistamisen jälkeen, koska silloin ne ovat melko mureita. Joukkoon voi toki varmaankin lisätä yhden kananmunan jos haluaa. Korianterin ystävät voivat myöskin lisätä runsaalla kädellä vielä kyseistä maustetta lisää, mutta koska se kuuluu omiin mausteinhokkeihini, niin olen laittanut sitä melko rajoitetusti. Taikina maistui kyllä mielestäni niin hyvältä, että olisin syönyt sitä ilman paistamistakin...:)

Nämä falafelit nautin itsetehdyn tsatsikin, jääsalaatin ja fetajuuston kera (ei kuvassa). Tsatsikista on olemassa monenlaisia ohjeita, mutta kannanpa vielä oman korteni kekoon. Mielestäni tsatsikin pitää olla valkosipulista ja erittäin paksusta jogurtista tehtyä. Silloin se on parhaimmillaan! 


FALAFELPIHVIT (8 kpl)

2 purkkia käyttövalmiita kikherneitä (Go Green luomu 380g/230g)
1,5 yksikyntistä valkosipulia (solo) tai 4-5 valkosipulinkynttä
1 keskikokoinen sipuli
2 tl korianteria
2 tl juustokuminaa (jeera)
2 tl chilijauhetta
2 rkl maizenaa
1 rkl tahinia
0,5 sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
öljyä

Valuta kikherneet ja huuhtele ne vedessä. Laita ainekset tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi massaksi tai tee taikina sauvasekoittimella. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa.

Muotoile taikinasta käsin kahdeksan pihviä.

Laita paistinpannulle runsaasti öljyä ja kuumenna. Paista falafeleja öljyssä molemmilta puolilta noin 2-4 minuuttia. Tarjoa heti esimerkiksi tsatsikin kanssa.



TSATSIKI (noin 4 annosta)

5 dl turkkilaista jogurttia
1 pieni kurkku
suolaa
3 valkosipulinkynttä
0,5-1 rkl valkoviinietikkaa
1-2 rkl oliiviöljyä

Pese, kuori ja raasta kurkku hienoksi raastimella. Laita kurkkuraaste siivilään ja sekoita joukkoon suolaa. Anna kurkun nesteiden valua pois siivilästä vähintään 10 minuutin ajan. Voit painella välillä lusikalla nestettä pois kurkusta.

Sekoita jogurtti ja kurkkuraaste keskenään kulhossa. Hienonna valkosipuli erittäin hienoksi ja sekoita joukkoon. Lisää etikkaa ja öljyä. Lisää tarvittaessa suolaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti