sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Tomaatti-mozzarellarisotto


 Vihdoinkin tein nyt tosiaan ajatuksella ruokaa, vaikka eihän tämä nyt erityisesti aikaa vaatinut. Jostain syystä alkoi vaan tehdä mieli tomaattista risottoa, joten pakkohan sitä oli sitten tehdä, vaikka tomaattiaika ei nyt ihan vielä olekaan. Tykkään laittaa valmiiseen risottoon revittyjä mozzarellan paloja, jotka sitten ihanasti osittain sulavat kuuman risoton joukkoon. Muistakaahan sitten, että risoton kuuluu olla valuvaa, eikä sellaista kuivaa kökköä kuin yleensä esimerkiksi kouluruokalassa. Joku fiksu ihminen (en muista kuka) on myös sanonut, että risotto ei odota ruokailijaa vaan ruokailija risottoa!

TOMAATTIRISOTTO (noin 4 annosta)

öljyä
1 iso sipuli
3 dl risottoriisiä
1 l tomaattimehua
1 kasvisliemikuutio
n. 0,5 sitruunan mehu
500 g tomaatteja
1 rkl kuivattua basilikaa
0,5 tl chilirouhetta
(suolaa)

Lisäksi
2 kpl pallomozzarellaa 

Pilko sipulit hienoksi ja lohko tomaatit. Kaada tomaattimehu kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio.

Kuumenna öljy toisessa kattilassa/pannulla ja kuullota siinä sipulit. Lisää risottoriisi ja kuullota vielä hetki. Lisää sitten pari desilitraa tomaattimehua riisin joukkoon ja kuumenna keskilämmöllä. Lisää tomaattimehua aina 1-2 dl kerrallaan ennen kuin edellinen mehu on kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää kypsennyksen aikana myös sitruunanmehu risoton joukkoon.

Lisää tomaatit, kuivattu basilika, chilirouhe (ja suola) kun risottoriisi on lähes kypsää. Sekoita. Lisää vielä hieman tomaattimehua, jos tarve.

Risotto on valmis, kun riisi on al denteä ja risotto on vielä juoksevaa (katso arvioitu kypsymisaika käyttämästäsi riisipaketista). Tarjoa heti!

Lisää lautaselle kuuman risoton joukkoon mozzarellapaloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti