keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Feta-parsakaalipiirakka



Löysinpäs tällaisen piirakan kuvan tietokoneen arkistoihin hautautuneena. Onneksi valokuvat kuitenkin säilyvät, eikä näissä tule parasta ennen -päiväystä vastaan. Muistaakseni tein tämän parsakaalipiirakan lähikaupan espanjalaisen parsatarjouksen innoittamana. Kun parsakaali kerta maksoi noin 69 senttiä nipulta, niin pakkohan sitä oli ostaa ja tietysti mukaan tarttui myös perinteisesti fetajuustoa. Tämänkin piirakan vein illanviettoon ystäväni luokse, ja taisimmekin sen jälleen kerran tuhota melkein kokonaan aivan kaksistaan. Aikaisemmin en olekaan pahemmin suolaisia piirakoita leiponut, mutta nämä ovat kyllä leipomisen helppouden ja kuljetuksen kannalta osoittautuneet erinomaisiksi vaihtoehdoiksi meidän tv-iltoihimme. Tähän piirakkaahan käy muuten aivan mainiosti myös pakasteparsa, jos sitä sattuu vaikka olemaan valmiiksi pakastimessa.


FETA-PARSAKAALIPIIRAKKA

Pohja
Piirakkapohja täältä ilman sitruunaa

Täyte
noin 200 g parsakaalia (tuore/pakaste sulatettuna ohjeen mukaan)
1 sipuli
200 g fetaa
2 dl kermaa/maitoa
3 kananmunaa
1,5 dl emmentalraastetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl pippuria

Paistaminen: 200 astetta, 25-30 minuuttia

 
Valmista ja esipaista pohjataikina linkin ohjeen mukaan. 

Pilko sipuli ja kuullota muutaman minuutin ajan pannulla öljytilkassa. 

Revi/leikkaa parsakaali tasakokoisiksi paloiksi ja keitä parin minuutin ajan suolavedessä. Valuta.

Sekoita kerma, kananmunat, emmentalraaste sekä suola ja pippuri sekaisin.  


Laita kuullotetut sipulit esipaistetun piirakkapohjan päälle ja murustele fetajuusto päälle. Asettele esikeitetyt parsakaalit (tai sulatetut pakasteparsakaalit) tasaisesti piirakan päälle. 


Kaada päälle kermaseos. 


Paista 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes täyte on tarpeeksi hyytynyt ja pinta saanut väriä.


Anna vetäytyä hieman ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Kiitos muistutuksesta ;) Ostin nimittäin jo viimeviikon puolella parsakaalia ja fetaa juurikin suolaista piirakkaa varten. Tuollahan ne kaapissa nököttävät edelleen, jotenkin se vain unohtui. Hups! :-D Mutta tosiaan oli kyllä halpaa tuo parsakaali, sitä on tullut syötyä höyrystettynä ruokien lisukkeena ja on ollut superhyvää :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä jos tästä munkin unohduksesta oli jotain apua, kun tosiaan tämä kuva oli hautautunut johonkin tietokoneen syövereihin. Enpäs olekaan huomannut, että parsakaali on taaskin edullista. Täytyykin ehkä laittaa taas ostoslistalle!

      Poista