sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Feta-pinaattipannukakku


Tässäpä reseptiä maukkaaseen, nopeaan ja helppoon iltapalaan tai välipalaan. Resepti on alunperin bongattu Anna-Leena Härkösen reseptivihosta Sopan syvin olemus, mutta on siitä ehkä hieman muotoutunut (ainakin laitan enemmän maitoa ja jauhoa). Suolaiseen pannariinhan voi käytännössä laittaa mitä vain täytteeksi tai esimerkiksi tyhjentää jääkaapin sisältöä. Muistuttaa maultaan jonkin verran suolaisia piirakoita, mutta huomattavasti nopeampi tehdä, kun ei tarvitse pohjataikinaa tehdä erikseen.

Teen muuten pannukakun aina niin, että en laita voita taikinaan, vaan laitan uunipellin ilman leivinpaperia uuniin lämpenemään. Kun uuni on lämmin, laitan taikinaan tarvittavan rasvamäärän kuumalle pellille ja voitelen pellin sulavalla rasvalla ja kaadan taikinan päälle. Tulee muuten paljon parempaa näin päin!:)


FETA-PINAATTIPANNARI (pellillinen)

1 l maitoa
0,5 l vehnäjauhoa (voit korvata osan jauhoista esim. grahamjauhoilla)
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 rkl basilikaa
ripaus suolaa
2 kananmunaa
200 g fetaa
150 g pakastepinaattia sulatettuna
vihreitä oliiveja puolitettuna
50 g voita

Paistaminen: 200 astetta, noin 30-35 minuuttia


Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja laita uunipelti uuniin ilman leivinpaperia. Kaada maito isoon kulhoon ja sekoita vehnäjauhot, basilika ja suola joukkoon huolellisesti vispaten. Sekoita joukkoon kananmunat ja hienonnettu valkosipuli.

Ota uunipelti pois uunista ja laita 50 g voita nokareina pellille. Anna rasvan sulaa ja levittele se tasaisesti koko pellille. Kaada taikina pellille. Murustele päälle feta, lisää puolitetut vihreät oliivit ja ripottele sulatettua pinaattia tasaisesti koko pellille.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia, kunnes pannukakku on saanut väriä ja näyttää kypsältä.


6 kommenttia:

  1. Hanna-Kaisa19/11/11

    Kiitos kivasta vinkistä sekä muistutuksesta suolaisen pannarin olemassaolosta. Itse olen tehnyt lapsiperheversiota jauhelihan, porkkanaraasteen, paprikakuutioiden ja emmentalin kera. Perheemme miehet (2 x poikaa + parempi puoliskoni) vihasivat, mutta ystäväperheen lapset sekä molemmat vanhemmat ihastuivat pannariin ihan aidosti. Huoh, voisiko joskus vaihtaa ruokittavia suita?

    VastaaPoista
  2. Unohdinkin jo, että olen sitäkin versiota maistunut. Oli kyllä sekin oikein hyvää. Muistutti mielestäni maultaan äidin täytettyjä lättyjä:) Ehkä kannattaa seuraavaksi kokeilla tätä "eksoottisempaa" versiota!

    VastaaPoista
  3. Anonyymi16/4/13

    riittääkö 0,5 dl jauhoja kiinteyttämään pannarin ja eikö taikinan kuulu nousta noin puoli tuntia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä huomio! Reseptiin oli jäänyt yksikkövirhe. Taikinaa ei varsinaisesti tarvitse nostattaa, koska siinä ei ole hiivaa. Jauhojen on tietysti hyvä antaa turvota jonkin aikaa, jos aikataulu antaa myöten.

      Poista
  4. Anonyymi24/5/16

    Käykö tuorepinaatti? En pidä yhtään pakastepinaatista enkä muistakaan pakastetaan. ..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti käy! Tuorepinaatti kannattaa varmaankin ryöpätä nopeasti ensin

      Poista