maanantai 21. marraskuuta 2011

Suklaistakin suklaisemmat muffinssit


Tässä pimeydessä ja lumettomuudessa kaipaa aina silloin tällöin jotain hyvin suklaista päivää piristämään. Tämä suklaamuffinssi kyllä teki tehtävänsä. Suklaamuffinssiohjeen olen aikanaan kaivanut jostain netistä ja kuorrutuksen ohje on Hembakat-lehden numerosta 5/2011. Lehdessä kuorrutuksen päälle oli vielä tehty hunaja-kinuskikastike, mutta ajattelin sen menevän jo vähän liiallisuuksiin...:D Kauniit pinkit muffinssivuoat ovat viime kesän Pariisin-tuliaisia äidiltä ja isältä. Kiitos vielä tätäkin kautta siis.


SUKLAAMUFFINSSIT SUKLAAKUORRUTTEELLA (noin 12-18 kpl)

Muffinssit
100 g voita
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
125 g tummaa suklaata rouhittuna

Paistaminen: 200 astetta, 20-25 minuuttia

Kuorrutus
200 g tummaa suklaata rouhittuna
200 g kuohukermaa
100 g Philadelphia-juustoa

Muffinssit: Sulata voi. Sekoita joukkoon sokeri, kananmunat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja rouhittu suklaa keskenään ja kääntele taikinan joukkoon, niin että ainekset ovat juuri ja juuri sekaisin. Jaa taikina muffinssipellille tai jämäköihin leivosvuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia. Tarkista kypsyys hammastikulla! Anna muffinssien jäähtyä.

Kuorrutus: Voit aloittaa kuorrutteen valmistamisen muffinssien paiston aikana. Rouhi suklaa ja laita kulhoon. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada rouhitun suklaan päälle. Anna seistä noin 2 minuuttia. Sekoita suklaa-kermaseos tasaiseksi kiiltäväksi tahnaksi sauvasekoittimella.

Laita jääkaappiin ja jäähdytä täysin kylmäksi (tätä vaihetta voi vauhdittaa laittamalla seoksen pakastimeen). Vispaa kylmä suklaaseos vaaleaksi vaahdoksi (HUOM! suklaaseos ei vispaudu, jos seos ei ole tarpeeksi kylmää) ja sekoita sulatejuusto vähitellen joukkoon. Vispaa vielä jämäkäksi tahnaksi.

Spritsaa tai asettele kuorrutus muffissien päälle ja koristele vielä esimerkiksi hasselpähkinöillä.

2 kommenttia:

  1. Nam, näyttää hyvältä! kauniit nuo muffinssipaperitkin. Pistin sut myös mun blogilistaan :)

    VastaaPoista