torstai 4. elokuuta 2011

Mehevät mustikkamuffinssit


Piti eräänä iltana keksiä lisää käyttökohteita pakasteessa oleville mustikoille, jotka kävin keräämässä pari viikkoa sitten. En ole pitkään aikaan tehnyt muffinsseja, joten päädyin sitten niihin. Mielestäni muffinssien kuuluu olla rasvaisia, meheviä ja muutenkin pehmeitä, eikä mitään pieniä sokerikakkuja muistuttavia kuivia leivonnaisia. Lisäksi sattumia pitää olla paljon!

Tällä ohjeella tulikin aika nappisuoritus, vaikka käyttämäni vaniljajogurtti (Valio) ei ollut kyllä kovin hyvän makuista, mutta eiköhän niitä parempiakin löydy. Mustikoitakin olisi ehkä saanut olla vielä hieman enemmän...:) Pahoittelen muuten, että jauhot ovat grammoissa, sillä lisäsin jauhoja talousvaa'lla tuntuman mukaan. Onneksi jauhopaketeissa tms. on suuntaa-antavat ohjeet, kuinka paljon 1 dl jauhoja painaa, joten hyödyntäkäähän niitä, jos vaakaa ei löydy.


MUSTIKKA-JOGURTTIMUFFINSSIT (n. 16 kpl)

150 g voita
200 g jogurttia
1 rkl sitruunamehua
150 g sokeria
3 kananmunaa
300 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3-4 dl mustikoita (tai muita marjoja)

Paistaminen: 200 astetta, noin 12-15 minuuttia


Sulata voi ja anna jäähtyä hieman. Sekoita jogurtti, sokeri ja sitruunamehu keskenään. Lisää munat yksi kerrallaan huolellisesti sekoittaen ja viimeisenä voisula.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan sekaan. Sekoita lopuksi mustikat joukkoon.

Voitele muffissipelti tai laita koloihin ohuet muffinssivuoat. Täytä koloista noin 2/3 osaa taikinalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia, kunnes muffinssit ovat saaneet pintaansa väriä.

Tarjoa hieman jäähtyneinä.

4 kommenttia:

  1. Ihanan muhkeita muffareita :) Mulla on muuten arvonta, tervetuloa osallistumaan!

    VastaaPoista
  2. Täytyykin tulla samantien vierailulle...:) Muffinssitkin onnistuivat jotenkin erityisen hyvin tällä kertaa!

    VastaaPoista
  3. nami! noiden on pakko olla hyviä! :)

    VastaaPoista