maanantai 27. kesäkuuta 2011

Helppo kesäkurpitsalisuke

Nyt on juhannukset vietetty ja juhlista suurin piirtein univelan puolesta palauduttu. Juhannuksena tuli kyllä herkuteltua aikalailla mökkioloissa, mutta tuotoksista ei valitettavasti ole kuvia, koska oli sen verta nälkäistä sakkia mukana. Söimme mm. grillattuja hampurilaisia, peruna-kananmunasalaattia, ranskalaista suklaakakkua, tietysti makkaraa, erilaisia vihersalaatteja, tomaatti-mozzarellasalaattia, grillattuja kasvisvartaita ja halloumia, grillattua kanaa ja possua, tsatsikia, cointreaussa marinoituja mansikoita ja mascarponevaahtoa sekä grillattua rommimarinoitua ananasta, vaniljajäätelöä ja lettuja. Huh. Onneksi hoidimme kahteen pekkaan erään toisen vieraan kanssa ruoanlaittamisen ja muistakin vieraista oli apua aina satunnaisissa tehtävissä.

Koska juhannuksesta ei siis ole kuvia, niin laitanpa tähän reseptin viimeviikkoisesta kesäkurpitsalisukkeesta, joka kootaan hieman lasagnen tyyliin. Jos on munakoison ystäviä, niin osan kesäkurpitsasta voi korvata sillä. Ja tuttuun tapaan taas juustoissa löytyy...





JUUSTOINEN KESÄKURPITSAPAISTOS

5 dl paseerattua tomaattia
kourallinen basilikanlehtiä hienonnettuna
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
3-4 rkl oliiviöljyä
n. 1,5 kg kesäkurpitsaa ohuiksi siivuiksi leikattuna
300 g pilkottua pallomozzarellaa
100 g raastettua parmesaania
suolaa
mustapippuria

Paistaminen: 180 astetta, 25-30 minuuttia

Laita paseerattu tomaatti kulhoon ja lisää basilika ja valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää puolet oliiviöljystä joukkoon.

Sekoita kesäkurpitsanviipaleet lopussa öljyssä. Paista viipaleita kuumassa pannussa molemmilta puolilta yhteensä 2-3 minuuttia.

Lusikoi tomaattiseosta uunivuoan pohjalle. Laita seuraavaksi kesäkurpitsaa ja lisää päälle suolaa ja pippuria. Laita päälle mozzarellaa, parmesaania ja noin 4 rkl tomaattiseosta. Tee kerroksia samalla tavalla, kunnes ainekset on käytetty. Jätä päällimmäiseksi tomaattiseosta ja parmesaania.

Paista 180-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes juusto on pinnasta ruskeaa ja pinta kuplii.

Tarjoa lämpimänä esimerkiksi kanan kanssa. 

2 kommenttia:

  1. Onpas teillä herkuteltu sitten oikein kunnolla! Ja niin pitääkin :-) Tää kesäkurpitsapaistoskin on takuulla hyvää!

    VastaaPoista
  2. Jooh, syömistä kyllä kieltämättä riitti...;) Suosittelen myös ehdottomasti testaamaan kesäkurpitsapaistosta varsinkin, kun nyt kesäkurpitsaa saa myös kaupasta edulliseen hintaan.

    VastaaPoista