sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Wokkia lämpimään kesäpäivään



Lämpötilojen noustessa ja kesän lähestyessä olen huomannut, että tekee myös mieli hieman erilaisia ruokia. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että vihannespitoiset ja ei niin mausteiset ruoat uppoavat paremmin. Tästä kaikesta siis seuraa tämänkertainen päivitys, jota on helppo muokata oman makunsa mukaan -esimerkiksi voi vaihdella kauden vihannesten mukaan ja kanan voi jättää pois tai korvata possusuikaleilla. Tällä kertaa en myöskään laittanut muita mausteita kuin mustapippuria, inkivääriä ja soijakastiketta, koska halusin, että pääroolissa on vihannesten omat maut, mutta mikään ei estä lisäämästä mausteita, jos haluaa esim. enemmän itämaisia makuja ruokaan.

Vihannesten kypsentämisestä haluaisin sanoa vielä sen verran, että kannattaa yrittää olla tarkkana, ettei erityisesti porkkanat ja paprikat mene ylikypsiksi, koska lötköt vihannekset ovat omasta mielestäni vähän ikäviä... Kannattaakin siis lisätä vihannekset wokkipannuun samassa järjestyksessä kuin reseptissä.


BROILERI-VIHANNESWOKKI (n. 4-6 annosta)

300 g broilerisuikaleita
3 porkkanaa
1 punainen paprika
2 punaista chiliä
1 sipuli
1 purjon valkoinen osa
1 kiinankaali
vastajauhettua mustapippuria
kuivattua inkivääriä
soijakastiketta

Lisäksi
keitettyjä nuudeleita

Pese, kuori ja pilkot kaikki vihannekset sopivankokoisiksi paloiksi. Kuumenna öljy wokkipannussa ja paista kanasuikaleet lähes kypsiksi. Siirrä kanat hetkeksi pois pannulta ja lisää porkkanat. Kypsennä porkkanoita parin minuutin ajan, ja lisää sitten kanat, paprika, chili, sipuli ja purjo. Kypsennä taas muutaman minuutin ajan ja lisää kiinankaali. Kypsennä, kunnes kiinankaali on mennyt selkeästi kasaan. Mausta vastajauhetulla mustapippurilla, inkiväärillä sekä soijakastikkeella.

Tarjoile keitettyjen (ja wokattujen) nuudeleiden kanssa (jos wokkipannussa on tilaa, voit myös sekoittaa ne wokin sekaan). Mausta vielä tarvittaessa soijakastikkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti