keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Suklaakeksit


Totesin tässä eräänä päivänä, että kaapissa on menossa vanhaksi sekä tummaa että valkoista suklaata 100 g  molempia. (Tässä vaiheessa voisi myös vähän ihmetellä, miten se on oikein mahdollista...) Suklaathan piti sitten saada käytettyä ja kun kaapissa sattui vielä lisäksi olemaan pussi kuivattuja karpaloita, niin täytyihän sitä pitkästä aikaa tehdä suosikkisuklaakeksejäni. 

Itse en ole mikään erityinen keksifani, mutta joskus sain tuliaisina Walkersin vadelma-valkosuklaakeksejä, jotka olivat aivan fantastisia. Niistä kekseistä sitten innostuneena lähdin googlailemaan erilaisia keksiohjeita ja päädyin sitten lopulta Kinuskissan sivuille, jossa oli hyvältä vaikuttava resepti. Sitähän oli sitten testattava kuivattujen karpaloiden kanssa, ja kaikkihan ne katosivat melko nopeasti parempiin suihin (tai suuhun). Enpä ole sitten sen jälkeen muita keksireseptejä enää etsinytkään...

Mielestäni tällä reseptillä kekseistä tulee juuri sellaisia kuin niiden pitääkin olla: päältä rapeita ja sisältä ihanan sitkeitä. Kannattaakin luottaa siihen 10 minuutin paistoaikaan, vaikka keksit näyttävätkin ehkä hieman löysiltä siinä vaiheessa. Kun niiden antaa jäähtyä kunnolla, niin niistä tulee juuri täydellisiä! Oman maun mukaan suklaalajeja kannattaa vaihdella ja kannattaa myös testata erilaisia kuivattuja marjoja/hedelmiä sekaan. Oma suosikkini on tosiaan karpalo, jota mikään ei ole vielä päihittänyt.


SUKLAISET KARPALOKEKSIT (noin 30 kappaletta)

250 g sulatettua voita
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
5,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
(1 tl suolaa, jos käytät margariinia tai suolatonta voita)
100 g tummaa suklaata
100 g valkosuklaata
1 pussi kuivattuja karpaloita (50 grammaa?)
1 dl kaurahiutaleita

Paistaminen: 175 astetta, 10 minuuttia

Sulata voi mikrossa isossa kulhossa. Anna jäähtyä kunnolla. Sekoita voisulaan sokerit ja lisää munat yksitellen vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan sekaan. Sekoita huolellisesti.

Pilko suklaat sopivankokoisiksi paloiksi (itse pidän melko isoista sattumista). Pilko karpalot myös hieman pienemmiksi paloiksi. Sekoita suklaat ja karpalot kaurahiutaleiden kanssa taikinan sekaan.

Nostele taikinasta noin lihapullan kokoisia palloja pellille (otin ruokalusikkamitalla tasakokoisia kökköjä). Taikina leviää uunissa huomattavasti, joten jätä paljon tilaa. Noin 9 palloa/pelti on varmasti sopiva. Paista keksejä noin 10 minuuttia.

Anna jäähtyä kunnolla, sillä keksit ovat hyvin pehmeitä vielä uunista pois otettaessa, mutta jäähtyessään ne kovettuvat sopiviksi.

2 kommenttia:

  1. Hanna-Kaisa18/6/11

    Nämä keksit ovat taivaallisia! Pitkään en edes viitsinyt pyytää niiden reseptiä, jotta saisin niitä aina tuliaisiksi. Lopulta suklaahimo voitti ja vannon näiden keksien nimeen :)

    VastaaPoista
  2. Ikävää, kun täytyy nyt keksiä uusia tuliaisia, mutta tässäpä siis haastetta seuraavaa vierailukertaa varten...;)

    VastaaPoista