tiistai 26. huhtikuuta 2011

Viime satokauden jälkkäriä


Pääsiäisenä herkuttelimme myös vielä viime satokauden tuotteilla, koska totesin, että viime kevään raparperit pitää saada käytettyä vielä ennen kuin uudet raparperit tulevat. Tein raparperi-valkoviinikohokasta, jota olen tehnyt kerran aikaisemmin ystäväni kanssa, jonka kanssa meillä on silloin tällöin tapana kokkailla kolmen ruokalajin aterioita ja tietysti samaalla testataan aina joitain uusia reseptejä. Halusin myös päästä toista kertaa käyttämään pieniä paistovuokiani, joten tämä resepti soveltui siihen täydellisesti. Kohokkaan lisäksi tarjoilin vaniljajäätelöä. (Olisipa jäätelökone, jotta voisin tehdä omaa vaniljajäätelöä)


RAPARPERI-VALKOVIINIKOHOKAS (6-8 annosta)

3 dl maitoa
100 g sokeria
2 tl vaniljasokeria
puolikkaan appelsiinin raastettu kuori
50 g vehnäjauhoja
suolaa
200 g raparperia
5 rkl valkoviiniä
4 munaa

Lisäksi
voita ja korppujauhoja vuokiin
tomusokeria pinnalle

Sekoita kattilassa maito, sokerit, appelsiinin kuori, jauhot ja ripaus suolaa. Kuumenna matalalla lämmöllä ja anna kiehahtaa. Nosta kylmään vesihauteeseen, jäähdytä välillä sekoittaen.
Kuori ja viipaloi raparperi (ellei ole jo kuorittu). Kiehauta valkoviini ja raparperit kattilassa. Anna jäähtyä ja sekoita varovasti kohokastaikinan joukkoon.

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset vähitellen kohokastaikinaan. Vaahdota valkuaiset ja sekoita varovasti kohokastaikinaan.

Voitele ja korppujauhota uunivuoat. Kaada taikina vuokiin. 

Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana! Koristele tomusokerilla ja tarjoile heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti