maanantai 25. huhtikuuta 2011

Pääsiäiskaritsaa vuohenjuustoperunoiden kanssa


Kaunis sää on kyllä tehokkaasti pitänyt pois koneen äärestä pääsiäisenä, mutta jos nyt vihdoinkin saisi viimeisetkin pääsiäisaiheiset päivitykset pois alta. Tosin voihan lammasta syödä muulloinkin kuin pääsiäisenä. Ainakin itse sitä tulee tehtyä aivan liian harvoin!

Tällä kertaa söimme karitsan paahtopaistia vuohenjuustoperunoiden kanssa. Idea on peräisin oikeastaan Gastropub Tuulensuusta, jossa tarjoillaan mahtavia lammaspullia vuohenjuustoperunoiden kanssa. Karitsaa en ole ennen valmistanut, mutta nettiä selailtuani päädyin  paistamaan pari tuntia huoneenlämmössä olleet paistit pikaisesti pannulla, minkä jälkeen pippuroin ja suolasin ne ja sitten laitoin 200-asteiseen uuniin. Tarkoitus oli antaa sisälämpötilan nousta 52 asteeseen, jolloin lihan olisi tarkoitus olla mediumia, mutta paistimittari ei ollutkaan sitten yhteistyökykyinen. Pidin siis lihoja lopulta vartin uunissa, minkä jälkeen käärin ne folioon ja annoin vetäytyä, kunnes perunat olivat kypsiä. Näin lämpötila tasaantuu ja kaikki mehut eivät valu pois sitten, kun lihan leikkaa paloiksi.

Kastikkeen tein pannulle lihojen paistamisen jälkeen (pannua siis ei pestä välissä), ja lisäsin pannulle punaviiniä pari desiä, hiukan rosmariinia, keitin hieman kasaan ja lopuksi suolasin ja pippuroin. Kastiketta valutettiin sitten hiukan lautaselle leikatun lihan päälle. Lautaselle laitettiin siis karitsan ja kastikkeen kaveriksivuohenjuustoperunoita:


VUOHENJUUSTOKERMAPERUNAT
n. 1 kg jauhoisia perunoita
200 g vuohenjuustoa (käytin viipaloitua President-juustoa)
1 purkki kermaa (3,3 dl)
suolaa
pippuria

Pese, kuori ja viipaloi perunat. Laita uunivuokaan kerroksittain perunaviipaleita, suolaa, pippuria sekä vuohenjuustoa. Laita päällimmäiseksi vuohenjuustoa. Kaadaa kermaa vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti