tiistai 11. syyskuuta 2012

Omenaiset murumuffinssit


 
Tässäpä pikaista syksyistä leipomispäivitystä melkeinpä kesäiseen päivään. Nämä muffinssit tekivät erinomaisesti kauppanssa viikonloppuna, joten suosittelen tuhlaamaan ylijäämäomenat näihin!
 
 
OMENAISET MURUMUFFINSSIT (24 kpl)
 
Taikina
7 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 dl rypsiöljyä
3 dl bulgarialaista jogurttia
2 kananmunaa
 
Omenasattumat
6 dl kotimaista omenaa kuutioituna
2 rkl voita
1 rkl fariinisokeria
2 tl jauhettua kanelia
 
Murupäällinen
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
2 tl kanelia
4 rkl huoneenlämpöistä voita
 
Paistaminen: 200 astetta, noin 20 minuuttia
 
Valmistele ensin omenat. Pese ja pilko omenat kuorineen pieniksi kuutioiksi. Laita paistinpannulle voi, fariinisokeri ja kaneli ja anna seoksen sulaa. Karamellisoi omenoita hetken aikaa pannulla, nosta sivuun ja anna jäähtyä.
 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa öljy, jogurtti ja kananmunat. Lisää märät aineet kuiviin aineisiin ja sekoita vain sen verran, että taikina on juuri ja juuri sekaisin.
 
Nostele joukkoon jäähtyneet omenakuutiot.
 
Jaa taikina voideltuun muffinssivuokaan tai tukeviin paperivuokiin.
 
Laita murupäällisen aineet kulhossa ja nypi muruiksi. Lisää muruseos muffinssien päälle.
 
Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan. Tarkista tikun avulla, että muffinssit ovat kypsiä sisältä. Älä paista liikaa!


4 kommenttia:

  1. Tässäpä kiva resepti :) sain juuri jättisäkin omppuja kaverin pihalta ja etsiskelen helppoja reseptejä, tämän laitan kyllä talteen!

    VastaaPoista
  2. Tein näitä ja ovat ihan mielettömän hyviä!! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasinkin jo sun blogista:D Kiva, että maistuivat!

      Poista